Amy: zoekt carrière als bourgondisch katje

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 07-02-2018
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Amy is een knap wit cypers rood poesje, inmiddels gecastreerd en met geschatte geboortedatum: 07-02-2018. Eerlijk is eerlijk, ze komt veel jonger over maar aan de hand van het gebit en de algemene conditie heeft de dierenarts een deskundig oordeel gegeven en wij hebben daar een geboortedatum aan vast geplakt. Het katje is gevonden, koud, nat en eenzaam. Ze was ook best wel mager. Alle reden voor opvang dus en inmiddels mag ze op zoek naar een nieuw warm mandje.

Het mager zijn had wel een logische oorzaak: bij binnenkomst bleek ze behoorlijk aan de diarree te zijn. Ze heeft een tijdje ID brokjes gehad in combinatie met medicatie en inmiddels eet ze weer gewone brokjes, alles is in orde. Amy is geen katje om over het hoofd te zien. Dreigt u dat wel te doen dan gooit ze alles in de strijd om uw aandacht te vangen. Zeker met eten in de buurt, stel je voor dat ze overgeslagen wordt. Kan dus zijn dat u ineens uw broodje moet beschermen en niet gedachteloos op het aanrecht moet laten staan als de telefoon gaat en u een gezellig gesprek begint…

In de kattenkamer is Amy’s houding naar andere katten niet direct sociaalvaardig. Met blazen geeft ze aan het allemaal erg spannend te vinden en in haar onzekerheid kan ze ook een mepje uitdelen. Een huishouden zonder soortgenoten zou een fijne plaatsing zijn. De omgang met honden is niet bekend. Over de omgang met kinderen is ook niets bekend. Misschien zijn kleine kinderhandjes die het aaien nog moeten leren niet zo’n goede combinatie maar dat is een beetje koffiedik kijken. Heeft u belangstelling? Kom kennismaken! Let op: we werken alleen op afspraak.