Amy: houdt zich nog even schuil

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 02-07-2018
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Amy is een prachtig cypers wit poesje, inmiddels gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 02-07-2018. Ze werd zwervend gevonden, niemand weet waar ze vandaan kwam, ze was er ineens. Dat was toch niet helemaal de bedoeling van de vinder en met de hulp van een vangkooi is ze in opvang gekomen.

Bang, diep onder de indruk van alle onbekende geluiden, geuren en mensen. Opvallend aan Amy is dat ze in haar onzekerheid kiest voor heel stil blijven, hopen dat het overgaat. Als het echt niet anders kan, het een zaak van leven op dood is, zal ze heus wel voor zichzelf opkomen maar het is zeker niet haar intentie. Met een rustige kennismaking zie je dat ze knipoogt. Knipogen is bij katten een kalmerend signaal, ik heb niets kwaads in de zin, een communicatiemiddel. En heel voorzichtig mag je haar even aanraken als je geluk hebt. Niet te veel te snel willen, tijd, liefde en geduld zijn de toverwoorden om Amy een beetje vertrouwen terug te geven.

Het moge duidelijk zijn, van haar voorgeschiedenis is niets bekend. Andere katten zijn geen probleem. De omgang met honden is niet bekend. Een gezin met kleine kindjes is hoe gezellig ook geen goede match. Ze is keurig kattenbakzindelijk en zonder medische problemen. Eten doet ze bij voorkeur in de rustige uren, als mensen uit de buurt zijn.

Heeft u een groot hart, geduld en liefde zonder hoge verwachtingen zodat ze mag groeien in vertrouwen? Kom kennismaken, u bent welkom! We werken alleen op afsrpaak.