Amira: betekent prinses of leidster

 

Ras: Europese korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 04-04-2015
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Update 31-07-2019: Amira was geplaatst maar is helaas retour gekomen omdat het geen goede match bleek met de reeds aanwezige kat. Was ze eindelijk in de avonduren lekker aan het spelen, in haar eentje!, kwam de andere kat even kijken en was het over met de pret. Dat varieerde van Amira snel verdwijnend in haar hoekje tot het uitdelen van klappen omdat de irritatie te hoog opliep. Beide katten waren niet gelukkig, zo niet de bedoeling. Het is mogelijk dat de klik tussen deze 2 katten totaal ontbrak, feit is dat Amira zich snel laat overtroeven door soortgenootjes en misschien gelukkiger is als single kat? Komt u haar een warm mandje aanbieden?

Amira is een prachtig zwart katje, een poesje inmiddels keurig gecastreerd. Haar geboortedatum is vastgesteld op 04-04-2015. Heeft u haar ogen gezien? Zo indringend mooi okergeel, bijzonder. Haar naam is Arabisch, de betekenis hebben we in de titel al verklapt. Het is een naam om trots op te zijn, vindt u ook niet?!

Het katje komt uit een omgeving met meerdere katten, de omgang met soortgenoten is geen probleem. Nieuwe asieldieren beginnen hun carrière in een hokjesverblijf. Dat is niet onaardig bedoeld maar juist belangrijk om de kat een beetje te laten wennen aan de nieuwe omgeving en voor ons goed om te zien of alles in orde qua voedinginname en uitscheiding. Ook is het belangrijk om te weten of een katje niet ziek is. Amira vond alles heel erg spannend zoals te zien is op de foto’s. Inmiddels is ze verhuisd naar de open kattenkamer en mag ze vrij bewegen. Dat bewegen doet ze waarschijnlijk wel, alleen niet als wij er zijn. Zijn we aanwezig, dan oefent ze voor spoorloos weg-zijn en dat gaat haar goed af, talentvol.

Amira is een onzeker poesje, voor eigen mensen vriendelijk in de omgang, alleen angstig  voor onbekende mensen en situaties. Ze heeft tijd nodig om vertrouwen te laten groeien en zo stapje voor stapje meer contact te durven maken. Een extravert katje dat met alles vooraan staat, nee, dat gaat ze niet worden. De omgang met honden is niet bekend. Met bovenstaande omschrijving trekt u de juiste conclusie als u denkt dat ze niet blij gaat worden van een gezellig druk gezin met jonge kindjes. In dat geval kunt u beter een andere keuze maken.

Keurig zindelijk, en ze eet gewoon kattenbrokjes met een beetje zacht. Heeft u een liefdevol thuis waar rust een zelfontplooiing centraal mogen staan? Kom kennismaken; u bent welkom!