17010 Waal kitten

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 28-08-2020
Gecastreerd nee zie plaatsingsvoorwaarden kittens
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Waal kitten 17010 is een prachtig wit cypers met rood poesje met geschatte geboortedatum: 28-08-2020. Het katje is gevonden op Texel, daar in 1e opvang gekomen en vervolgens de oversteek naar Den Helder gemaakt. Keurig in een vervoersmandje, ze mocht met de boot mee.

Voordat u verliefd wordt, of al bent geworden, wilt u eerst de tekst lezen want er valt wel iets te vertellen. Het katje is buiten gevonden, opvallend is haar dichte vachtje. Contact met mensen vindt ze in eerste instantie heel erg spannend. Dat gaat ongeveer zo: ‘goedemorgen lief ukkie’. Oren plat, hele katje plat tegen de grond, zelfs blazen zit in het pakket. ‘Och gossie toch, het is oké hoor’. Rustig aaien. Oh je gaat me oppakken? Nee toch, wat eng. Hm, eigenlijk vind ik het best fijn. En een volgende keer dezelfde routine.

Het is duidelijk, dit katje heeft een beetje extra zorg en aandacht nodig om wat meer vertrouwd met mensen te worden. Komt wel goed. Even ter verduidelijking: komt wel goed in de context van het verhaal. Bent u op zoek naar een leuk open sociaalvaardig katje, dan is dit katje niet helemaal de juiste match. Vindt u het leuk om stapje voor stapje verder te bouwen op het beginnetje dat al is gemaakt? Dan zou het zeker een match kunnen zijn.

Om te voorkomen dat ze in huis een verstopplekje zoekt en min of meer onvindbaar is, is het verstandig om met een kleine overzichtelijke ruimte te beginnen. Eerst een beetje vertrouwen opbouwen, Ze is keurig kattenbakzindelijk en gewend aan Royal Canin kittenbrokjes met dagelijks een beetje zacht. De omgang met honden is niet bekend. Andere katten zijn waarschijnlijk geen probleem. U staat in de startblokken? U bent welkom maar let op: we werken alleen afspraak.