16597 Loraine kitten

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 29-10-2019
Gecastreerd nee zie plaatsingsvoorwaarden kittns
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Loraine kitten 16597 is een prachtig cypers poesje met geboortedatum: 29-10-2019. Samen met mamapoes gevonden, u raadt het al, mama heeft de naam Loraine gekregen. Moeder en dochter zijn gevonden en eerst een tijdje in gastopvang geweest. Mama bleek ondanks de stress in het beging gewoon een gezellige huiskat te zijn. Loraine kitten is de eerste weken van haar leven waarschijnlijk niet zoveel in mensenhanden geweest en heeft daardoor een stukje socialisatie gemist. Er is hard gewerkt in het gastgezin, geoefend met sociale vaardigheden en er is absoluut ook vooruitgang geboekt maar knuffelen en op schoot zitten blijft ze heel erg spannend vinden. Huidige stand van zaken: ze staat het toe, knipoogt ook wel (is een kalmerend signaal) maar ontspannen, nee dat vindt ze moeilijk. Nu kun je als bang bent kiezen voor een aantal strategieën: dit katje kiest voor blazen, het ondergaan van contact maar zet geen agressie in.

Wat ze wel goed kan is heerlijk spelen, met andere katjes en/of met een speeltje. Het is echt een feestje om te zien. Dan durft ze ook best in de buurt te komen. Wilt u meer contact, van de gelegenheid gebruik maken om haar te knuffelen, dan zoekt ze een veilig schuilplekje. Na een poosje hervat ze weer het spel, als de kust veilig is zeg maar. Een nieuw thuis waar al een katje woont verdient de voorkeur, juist omdat ze zo sociaal is naar soortgenoten. Of ze samen kan met honden is niet bekend. Keurig kattenbakzindelijk en gewend aan Royal Canin kittenbrokjes met dagelijks een beetje zacht.

Loraine kitten is op zoek naar lieve mensen die van haar houden, ook als ze zo blijft zoals ze nu is, en die haar de kans geven om te groeien naar hoe ze zou kunnen zijn. Het kan verstandig zijn om te starten in een kleine overzichtelijke omgeving, een ruime bench of een klein kamertje zodat u rustig contact kunt maken en ze kan wennen aan de nieuwe omgeving met andere mensen. Vandaar kunt in kleine stapjes de omgeving uitbreiden. Een druk gezin met kleine kindjes is hoe gezellig ook niet zo’n goede match met dit katje.

U zit op het puntje van uw stoel en weet zeker dat u een match made in heaven gaat worden? Neem gerust contact met ons op, kom kennismaken, u bent welkom!