Queenie kitten 16522

 

Ras: Europese korthaar
Geslacht: Katertje
Geboortedatum: 09-09-2019
Gecastreerd nee zie plaatsingsvoorwaarden kittens
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Queenie kitten 16522 is een prachtig zwart halflangharig katertje met geboortedatum: 09-09-2019. Mama Queenie is een bekende op Facebook, veelvuldig gedeeld, op zoek naar een eigenaar (nooit gevonden). Ook wel bekend als de ‘Vomar-kat’. Van mensen uit de omgeving kreeg ze eten, er werd zelfs voor een soort schuilhuisje gezorgd. Super lief natuurlijk maar niet helemaal de bedoeling. Complicerende factor: poes bleek zwanger en inmiddels bevallen van 4 kittens. De locatie bleek lastig om de katjes te vangen en vangen was belangrijk om te voorkomen dat de kittens verwilderd op zouden groeien. Het is omstanders toch gelukt en in het asiel bleken de kleintjes verkouden. Met een kuurtje antibiotica in combinatie met oogzalf is het helemaal goed gekomen. Daarna konden ze gezellig in gastopvang voor een goede socialisatie.

Je zou kunnen zeggen dat deze 4 katjes iets sneller onder de indruk zijn bij nieuwe situaties, mogelijk door de situatie waarin ze geboren zijn.  Geen zorg, ze zijn heerlijk speels en gezellig, en prima hanteerbaar. Knoeihard met een muisje spelen is een favoriete bezigheid. Mama Queenie is gewoon kortharig, je zou dus haast denken dat papa (onbekend) de oorzaak is van de lange haartjes?! Hoe de vacht zich verder gaat ontwikkelen, daar durven we geen harde uitspraken over te doen.

Gewend aan Royal Canin kittenbrokjes en dagelijks een beetje zacht. Keurig kattenbakzindelijk. De kittens zijn vanaf vrijdag 01-11-2019 plaatsbaar. Om teleurstelling te voorkomen kan het verstandig zijn om een afspraak te maken, dat kan via email info@schuthok.nl of telefonisch 0223-631447. NIET via messenger facebook.

Heeft u voldoende tijd, liefde en aandacht om dit kleine hummeltje verder te begeleiden op de weg naar volwassenheid? Kom kennismaken, u bent welkom!