Ziggy: actieve hond zoekt herkansing

Ras: Kruising
Geslacht: Teef
Geboortedatum: 05-01-2017
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

 

Update 18-11-2018: 2 Heel tevreden hondjes en 2 medewerkers met een big smile, dat is het resultaat van een dagje speuren bij Re-Trail Dogs in de prachtige omgeving van Ruinerwold!!

De lucky doggies waren Ziggy en Willem (Willem werd spontaan verliefd op de knappe Ziggy 😉 ) We nemen u graag een stukje mee op het spoor…

“Ziggy ging als een malle! Het eerste spoor in 1 keer raak! Vet trots! Het 2e spoor had ze wat meer moeite mee. Er was een kruispunt super eng! ?Uiteindelijk na veel denkwerk toch maar verder lopen en toen had ze hem (het spoor) weer. Helemaal zelf bedacht. Heel knap.”

“Willen had wat meer moeite om te focussen want ‘er zijn toch veel meer geluiden om me heen die ik allemaal moet bekijken’ en oh ja! waar is Ziggy? en we waren toch met z’n 3en ? Lekker mannetje.” Geniet u mee van de foto’s? Ze is nog op zoek naar een warm mandje…

Helaas, Ziggy is weer in het asiel. Over de directe aanleiding straks meer. Eerst maar even een belangrijk deel van de informatie die al bekend was: het is een teefje met geboortedatum: 05-01-2017. In eerste instantie in het asiel gekomen omdat de match met het kleine hondje in huis echt geen goed idee was.

Het eerste dat opvalt is dat Ziggy onzeker reageert naar  onbekende mensen. Haar houding wordt dan laag en mocht dat niet genoeg duidelijk maken, geeft ze ook een grommetje zodat geen twijfel mogelijk is ‘ik vind je eng’. Rustig kennismaken, zij bepaalt het tempo. Heb je eenmaal vertrouwen, dan vliegt ze bijna letterlijk van opluchting sky-high. Dat is niet helemaal de bedoeling, ze heeft dus een verstandig baasje nodig die haar kan begeleiden tot meer zelfvertrouwen en stabiliteit en zeker geen harde hand. Met de asielgedragstest zocht ze duidelijk steun bij haar geleider.

In principe zouden (eigen) kinderen geen probleem zijn. Het is vraag of dat verstandig is, in ieder geval een omgeving met kleine kindjes lijkt ons niet zo’n goed idee. Enthousiast als ze kan zijn, gaat ze soms harder dan het looptempo aangeeft. Met een beetje oefening zal dat ‘probleem’ snel op te lossen zijn want het is een slim meisje dat graag wil samenwerken. Ze kent het zit commando, geeft pootjes en wil graag knuffelen. Volgens de info kan ze ook los van de lijn, in veilige gebieden. Een spelletje apport is een feestje, terugbrengen vindt ze niet nodig en dankzij haar kaakspieren is een normaal tennisballetje of ander speeltje geen veilige optie, dat moet stuk en stuk betekent ook echt stuk. Ze vindt het opgesloten zijn in een bench heel naar, zolang het deurtje open blijft is alles oké. Alleen thuis moet in een langzaam tempo worden opgebouwd.

Naar katten geen agressie, wel erg aanwezig, druk spelen, een gemiddelde kat zal daar niet blij van worden. Andere honden vindt ze spannend, is het vertrouwd wil ze spelen, vaak worden soortgenoten ontweken. Dat geeft aan dat haar sociale vaardigheden goede begeleiding nodig heeft. Spijtig genoeg heeft ze nu 2x een incident met een andere hond gehad (= reden van afstand), hoge opwinding slaat snel om conflict. Het zijn eigenschappen die herkenbaar zijn bij dit type hond (power breed). Ook hier dus verstandige begeleiding noodzakelijk! Heeft ze (te) veel ontmoetingen met andere mensen en honden dan zie je dat ze moeite heeft om alles te verwerken. Werk vanuit rust en vertrouwen, aandacht voor de baas buitenshuis is zeker een aandachtspuntje. Bij het zien van gevleugelde vrienden heeft ze maar één ding voor ogen en dat is vast niet keurig afwachten. In de auto zit ze bij voorkeur op schoot.

Kijkt u verder dan haar knappe looks en voelt u een perfect match opkomen? Kom kennismaken, graag op afspraak, u bent welkom!