Walker: let’s go!

 

Ras: Kruising middelgroot
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 20-10-2018
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Walker is een knappe verschijning, een kruising middelgroot (rond 25 kilo) met geboortedatum: 20-10-2018. Oorspronkelijk komt hij uit Griekenland en is door een stichting naar Nederland gehaald. Gevonden met 2 zusjes op de leeftijd van 3 dagen oud dus best bijzonder dat hij het overleefd heeft. Moederhond was niet aanwezig. Een aantal dingen zijn zeker het noemen waard en verklaren ook de reden van afstand. Walker heeft namelijk 2x een bijtincident gehad maar liet voor die tijd ook al wat meer ingewikkeld gedrag zien. Laten we bij het begin beginnen.

Als een hondje vanuit het buitenland naar Nederland komt zal hij al 15-16 weken zijn, dit in verband met de verplichte rabi√ęsenting. Dat was met Walker ook het geval. Betekent natuurlijk ook dat zijn socialisatieperiode elders heeft plaatsgevonden. Dat hoeft geen probleem te zijn, in het geval van Walker werd het toch een beetje ingewikkeld. Eigenlijk vindt hij heel veel dingen spannend. Zo blaft hij vaak en veel, dat kun je waaks noemen maar zijn motivatie is om zijn onzekerheid te overschreeuwen. Vaak is de ‘beloning’ dat de ander weggaat, doorloopt waardoor het gedrag steeds steviger in zijn repertoire komt te zitten. Qua bouw zou er iets van lopende jachthond in zijn voorouders kunnen zitten, een factor dat ook kan bijdragen aan het snel blaffen maar dat is een beetje koffiedik-kijken.

Alleen thuis is dus een lastige opgave voor Walker, hij mist dan de aanwezigheid van zijn mensen en gooit al snel zijn blaftalent in de strijd. Een bench is geen oplossing, hij is panisch om opgesloten te zitten. Langzaam met groeiend vertrouwen stapje voor stapje opbouwen is de enige optie, uiteindelijk lukte het om hem veilig 2 uurtjes thuis te laten. Houd er rekening mee dat het in een nieuwe situatie opnieuw opgebouwd moet worden. Walker geeft het tempo aan.

Sociaal met andere honden. Soms doet hij even stoer met staart hoog in de lucht maar heel vaak gaat hij plat op de grond liggen en wil hij alleen maar spelen. Katten gaat volgens de eigenaar niet goed, fixeren en ernstig najagen. Tijdens de gedragstest liet hij wat minder zeker gedrag zien maar laten we het veilig houden en hem niet combineren. In het gezin waren kinderen in de leeftijd van 10+ aanwezig, ook daar werd steeds meer spanning in de omgang gezien. Gelet op het gedrag van Walker is het niet verstandig om hem opnieuw in een gezin te plaatsen, graag een meer volwassen omgeving voor deze blonde jongen dus.

Hij heeft een cursus gedaan maar eigenlijk is alleen het zitcommando blijven hangen en soms, als de wind goed staat, komt hij ook op verzoek. Hier en daar trekt hij aan de lijn, niet zo vreemd met zo’n naam, wandelen is zijn motto. Waar Walker behoefte aan heeft is iemand die hondentaal kan lezen, begrijpt wanneer hij iets spannend vindt en daar op een positieve manier leiding aan kan geven. Dat betekent soms de inschatting om uit een moeilijke situatie te stappen, bijvoorbeeld iemand die kort langs wil passeren even uitwijken zodat alles en iedereen veilig blijft. Aan de andere kant ook grenzen aangeven, met zachte hand absoluut maar ja is ja en nee is nee. Weten waar je aan toe bent plus een baas die voor je veiligheid zorgt betekent dat je het niet zelf meer hoeft te doen waardoor er een stuk ontspanning zal komen en een gelukkig samenleven. Nee, dat gaat niet in een weekje, dat heeft tijd nodig, tijd om samen dansend door het leven te gaan.

Bent u diegene die we zoeken en heeft u voldoende tijd, kennis en liefde om deze hond te begeleiden tot gave volwassene? Speuren kan een prima hulpmiddel zijn. Kom kennismaken, graag op afspraak, u bent welkom!