Tyro: breed lachend het leven door

 

Ras: Kruising Am. Staffordshire Terrier
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 31-05-2016
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Volgens de informatie is Tyro een kruising tussen Amerikaanse Staffordshire Terrier en Red Nose Pitbull. Het resultaat is een leuke karamel met witte hond, een gecastreerde reu met geboortedatum: 31-05-2016. Als pup van 10 weken in huis gekomen en nu helaas voor herplaatsing in het asiel gekomen vanwege een chronisch gebrek aan tijd. Het resultaat was een hond die wel heel veel lange uren alleen thuis moest zijn. Het moet gezegd worden, Tyro bleef zich netjes gedragen maar echt gezellig, nee, dat was het niet. Als actieve hond wil hij graag samen op stap, lange wandelingen maken, avonturen beleven.

Een groot voordeel is dat Tyro best wel iets weet van de basiscommando’s. Op verzoek gaat hij keurig zitten. Hij komt ook wel als je hem roept, zeker als de wind goed staat en er weinig afleiding is. Aangelijnd heeft hij de neiging om te trekken, dat gaat later in de wandeling beter. Los van de lijn is onbekend terrein voor Tyro. Dat heeft alles te maken met zijn gedrag naar andere honden, en hoe andere honden op hem reageren. Hij woonde samen met een minihondje (geen pup) en dat ging goed. Bij onbekende honden weet hij zich eigenlijk geen houding te geven en doet dan veel te druk en opgewonden. Reageert de andere hond met uitvallen, dan geeft Tyro lik op stuk beleid. Het goede nieuws is dat hij goed gemotiveerd is om bijvoorbeeld met een voertje te leren dat aandacht voor de baas oneindig veel leuker is dan druk gedoe met andere honden.

Sowieso heeft deze knappe jongen een beetje moeite om zijn rust te bewaren, haalt snel zijn stuiterbalgedrag uit de kast compleet met een aantal stresssignalen. Hij mag dan heel stoer lijken, stiekem is hij best een beetje onzeker verpakt in stoer gedrag. Ouderwets misschien maar met rust en regelmaat zien we een hondje dat heel graag wil samenwerken en aandacht heeft voor de baas, geweldig om te zien. Tijdens de test vond hij alles een beetje te spannend om ook nog eens te spelen maar de foto’s bewijzen het tegendeel, Tyro vindt wel degelijk een speeltje super leuk. Er is één duidelijke NO-GO en dat is KATTEN.

Gewend aan een leven met kinderen wordt ook de testpop vriendelijk begroet. Nu is Tyro best een slimmerd dus zodra hij doorheeft dat het een pop is wordt hij een beetje overenthousiast. Natuurlijk verdient het uw aandacht om alles en iedereen in goede banen te leiden, maar Tyro ziet het gezinsleven zonnig in. Zijn we nog iets vergeten te vertellen? Ja, hij vindt het asielleven maar een saaie bedoening en zou graag het volle leven weer in willen. Samen met u? Kom kennismaken, graag op afspraak, u bent welkom!