Tycho: parmantig kereltje

 

Ras: Shih Tzu (kruising)
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 23-03-2015
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Tycho is een grappig hondje om te zien, Shih Tzu staat er in zijn boekje. Het is een gecastreerd manneke met geboortedatum: 23-03-2015. Als pup van 10 weken leeftijd in huis gekomen. Reden van zijn komst in het asiel is de niet gelukkige match met de kleine kindjes in huis en ook met het andere hondje was het geen vredelievend samenzijn. Maar laten we bij het begin beginnen.

In het begin vindt Tycho heel veel spannend. Om die reden werd er in huis ook veelvuldig geblaft tegen van alles en nog wat. Voorbijlopende mensen, natuurlijk de bel die gaat, mensen die binnenkomen. Als de spanning te hoog oploopt kan hij ook snappen. Maar eenmaal bekend en dus minder spannend is Tycho gewoon blij om je te zien en wil hij graag bij je zijn. Dat is dus gelijk ook een dingetje om rekening mee te houden want alleen thuis blijven is zeker niet zijn grote hobby. Ook dan blaffen en zo af en toe werd er ook een plasje of poepje in huis gevonden als de stress te hoog was opgelopen. Heel belangrijk dus om het rustig aan te doen, met kleine stapjes opbouwen waarbij Tycho het tempo aangeeft. En accepteren dat een poosje (uren) alleen thuis wellicht geen optie is dus de mogelijkheid om dat te voorkomen.

Niet vreemd dus dat de komst van kindjes vanuit Tycho’s optiek geen blijde gebeurtenis was, totaal onvoorspelbaar en dus eng. Ja, hij heeft gehapt. Een plaatsing in een gezin is dus geen optie. Naar andere honden laat hij een wisselend beeld zien. Tijdens de gedragstest negeerde hij alles volkomen onder het motto: ik zie je niet dus je bent er niet. Dat kan een handige strategie zijn maar inmiddels is hij ook al betrapt op een zeer grote mond tegen onze Rottweiler Tyson terwijl als je daar even goed over nadenkt niet zo’n heel verstandige keus is. Iets met kleine muis tegen grote reus. Gelukkig is Tyson in deze de verstandige partij én zit er veilig hekwerk tussen. Bij de eigenaar deed Tycho ook niet aardig tegen andere honden, binnen- en buitenshuis. Samenwonen met een soortgenootje? Laten we dat maar niet doen. Dat geldt ook voor katten. Grappig detail, hij heeft in het verleden een konijn als huisgenootje gehad en dat ging wel goed zegt de informatie.

Hij was wat mager bij binnenkomst en nee, dat komt niet alleen door zijn ‘badpak-look’. Maar gezegend met een goede eetlust begint hij al aardig in vorm te komen dus dat komt wel goed. Fris gewassen en de haartjes die hij nog heeft keurig uitgekamd. De traanstrepen bij zijn oogjes vragen wel de nodige aandacht en voor zijn vachtje is een regelmatig bezoekje aan een goede hondentrimster geen overbodige luxe. Tycho heeft een wat vreemd loopje en leek wat minder beweeglijk in de rug. Omdat we geen twijfel wilden bij plaatsing zijn er röntgenfoto’s gemaakt; hij heeft zich keurig gedragen bij de dierenarts! Er zijn geen afwijkingen gevonden, goed nieuws dus. Met wandelen loopt hij fier voorop, je zou kunnen zeggen dat hij trekt aan de lijn. Zijn kennis van goed luisteren is niet groot of eigenlijk afwezig. Met een positieve blik wil hij nog weleens gaan zitten met een voertje in het zicht. Loslopen behoort (nog) niet tot de mogelijkheden. Mee met de auto en zelfs de scooter is daarentegen een feestje. Eigenlijk is heel veel leuk zolang hij maar bij zijn mensen is en zich veilig voelt.

Begrijpt u zijn levenshouding en herkent u gedrag? Bent u helemaal verliefd op dit parmantige kereltje en wilt u hem graag een warm mandje bieden? Kom kennismaken; u bent welkom! Let op, we werken alleen op afspraak.