Shadow: tussen licht en donker

 

Ras: Amerikaanse Bulldog
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 02-02-2017
Gecastreerd nee
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Shadow lijkt een stoere Amerikaanse Bulldog, een reu met geboortedatum: 02-02-2017. Lijkt want de eerste dagen zagen we een heel ander hondje, alles was eng, zo sneu. Alles was onbekend en dat werd in lage houding grommend gecommuniceerd. Rustig is het contact opgebouwd en inmiddels gaat het stukken beter. Of misschien moeten we dat laatste tussen aanhalingstekens zetten, maar laten we bij het begin beginnen.

Als pup in huis gekomen waar ook nog een kleiner hondje woonde. Dat ging jarenlang goed tot een aantal weken geleden. Hevige ruzie om iets lekkers wat van tafel viel en ja, dan werkt het formaatverschil niet mee. Wat er precies bij het 2e incident gebeurde is niet helemaal duidelijk, waarschijnlijk ook iets wat beide honden wilde hebben. Het resultaat was een bezoekje aan de dierenarts voor reparatiewerkzaamheden en bij de baasjes verloren vertrouwen om de honden nog langer samen te houden.

Behalve de informatie van de eigenaar geeft de gedragstest en de dagelijkse omgang ook veel kennis over het gedrag van Shadow. Prachtige foto’s van hond met bal maar ziet u ook de felle blik waarmee hij over de bal heen hangt? Loslaten is niet zijn favoriete opdracht en wordt dan ook slecht uitgevoerd. Daarbij is zelfbeheersing zoals keurig even wachten voor de bal gegooid wordt, iets waar we wel mee oefenen maar wat Shadow nog niet onder de poot heeft. Overigens, al het speelgoed dat kleiner is dan voetbalformaat gaat stuk waarbij opeten zeker een risico is. Spel alleen onder toezicht dus. Hij kan keurig zit en loopt op zich ook netjes mee aan de lijn. Shadow had last van oorontsteking en is daarvoor behandeld. De behandeling gaf nogal wat stress en dan hebben we het niet alleen over de hond. Voor een keurige ontlasting en rustige huid krijgt hij momenteel hypoallergeen brok, mogelijk kan in de toekomst weer overgeschakeld worden naar een eigen keus hondenvoer.

In de test negeert hij andere honden. Dat betekent niet dat hij soortgenoten geweldig vindt, het is zijn manier om er vooral niet mee om te gaan. In het asiel zien we snel hoge opwinding, dat komt deels door de context van een asielomgeving maar het is een prikkelgevoelige hond. Wordt de opwinding te groot, code rood zeg maar, leeft hij dat uit op de hondenriem. Niet handig want op zulke momenten is hij echt even niet bereikbaar. Pas als er weer wat rust ontstaat en hij weer kan nadenken is contact en samenwerken ook weer mogelijk. Rust en regelmaat, een eigenaar met enige kennis van hondentaal zijn belangrijke pijlers voor een gelukkig samenleven. Een kat in huis was in de puppytijd dolle pret, tenminste volgens Shadow. De kat vond het duidelijk minder leuk. Geen aanrader sorry.

Shadow is een omgeving met kinderen gewend. Dat ging goed (geen kleintjes hoor). Eerlijk gezegd heeft een nieuw thuis met volwassenen onze voorkeur maar als u ervaring heeft en kinderen in de leeftijd van 12+ willen we samen met u daar graag serieus naar kijken. Een poosje alleen thuis is geen probleem. Natuurlijk geen hele dagen en wel even rustig wennen. Shadow gaat graag mee in de auto maar is ook daar veel te opgewonden, pingpongend van links naar rechts op de achterbank. Maar alles valt te leren.

Is vakkundig begeleiden uw grote talent en ziet u de uitdaging om Shadow aan de ene kant meer vertrouwen te geven en aan de andere kant te laten kiezen voor samenwerking in plaats van op hol slaan? Wilt u meer weten of een afspraak voor kennismaking? U bent welkom! Let op, we werken alleen op afspraak.