Missy: gaan wij samen op pad?

 

Ras: Kruising Am Staff. Terrier
Geslacht: Teef
Geboortedatum: 16-03-2015
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Missy is een leuke kruising Amerikaanse Staffordshire Terriër met Pitbull, tenminste zo staat het in het paspoort vermeld. Het is een teefje met geboortedatum: 16-03-2015. Samen met haar zusje Yara is ze in het asiel gekomen in verband met persoonlijke omstandigheden van de eigenaar. De honden hoeven niet samen geplaatst te worden; Yara is nog even niet plaatsbaar vanwege medische behandeling. Ze hersteld gelukkig goed maar moet nog even geduld hebben.

Vrolijk, blij, enthousiast en ook wel druk, het omschrijft Missy ten voeten uit, maar ook lief en gezellig. Ze heeft nooit hondenlessen gevolgd maar kan keurig zitten op verzoek en komt als je roept. Dat wil zeggen, binnen de bescherming van het asiel want volgens de eigenaar gaan de oortjes op slot als ze buiten los van de riem is. Meelopen aan de riem is ook zoiets, heus ze kan keurig meewandelen, maar ze kan ook stevig trekken. Haar conditie moet nog opgebouwd worden om lange wandelingen te maken. Aan Missy zal het niet liggen. Met heel warm weer vindt ze het heerlijk om in het water te plonzen, officieel schijnt ze een hekel aan water (en regen) te hebben.

Ze is gewend om met een kat samen te leven, het introduceren vraagt wel een verstandige begeleiding. Bij andere katten zie je haar fixeren, zeker een aandachtspuntje mocht u een kat hebben. Het moet tenslotte wel veilig en gezellig zijn voor iedereen. Zoals gezegd is ze gewend om samen met haar zus te wonen. Dat ging meestal goed maar had wel sturing nodig om bijvoorbeeld spel niet te laten escaleren of onenigheid om een speeltje te voorkomen. Tijdens de gedragstest zien we haar actief andere honden negeren. De eigenaar gaf aan andere honden tijdens de wandeling te ontwijken, met name om eventuele conflicten te voorkomen.

Een poosje alleen thuis is zeker mogelijk al zal dat in een nieuwe omgeving rustig opgebouwd moeten worden. Missy is bekend met een bench, ook voor de nachtelijke uren. Mee in de auto kan maar werd niet vaak gedaan en vindt ze ook best een beetje spannend wat zich uit in piepen en druk doen. Kinderen hebben haar aandacht, op een positieve manier. De hele kleintjes zal ze snel omver lopen en is een minder goede match. Vanaf een jaar of 8 en ouder kan het een goede combinatie zijn. Het allerbelangrijkste is dat Missy deel uit mag maken van het  huiselijk leven, precies zoals het hoort.

Wilt u meer weten? We werken alleen op afspraak dus geef even een belletje of stuur een mailtje, u bent welkom!