Guus: daar zijn we dan!

 

Ras: kruising Spaniel/Beagle
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 07-10-2012
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Guus is een kruising Beagle zo leert de informatie maar zo te zien ook een kruising Spaniël. Het is een gecastreerde reu met geboortedatum: 07-10-2012. De castratie heeft geen positief effect gehad op zijn omvang, er wordt hard gewerkt om hem iets minder zwaar door het leven te laten gaan. Lastig want alles smaakt hem wonderwel. Eigenlijk is Guus een oude bekende van ons, in 2014 is hij door ons herplaatst en nu wegens verdrietige persoonlijke omstandigheden weer in het asiel gekomen.

Eigenlijk is Guus onverstoorbaar dezelfde gebleven. De positieve kanten zijn nog steeds positief, de minder leuke dingen zijn er ook nog steeds. Dat betekent dat het gedrag aardig is ingesleten en dat enige mat van acceptatie onvermijdelijk zal zijn. Zo trekt hij behoorlijk aan de lijn maar met een lange wandeling komt er ook wel ontspanning. Zijn kennis van goed luisteren beperkt zich tot zit. In veilige gebieden kan hij ook los van de lijn. Met veilig bedoelen we zonder al te veel afleiding en zeker niet bij wegen in de buurt. In oktober heeft hij mee mogen doen met speuren, de juf was zeer tevreden, hij heeft talent!

Andere honden vindt hij geen probleem. Oké ze moeten niet super opdringend zijn. Bij katten laat hij duidelijk fixeren zien, hij is wel uit het gedrag te halen. Of het echt verstandig is om hem samen met katten te plaatsen? Het kan natuurlijk voor veel onrust zorgen voordat hij heeft begrepen dat de kat ook in het gezin hoort en niet opgejaagd mag worden. Hoewel hij niet onaardig is tegen oudere kinderen is het verstandig om te bedenken dat Guus een beetje ouder is en wat minder goed gaat zien (ouderdomsstaar). Een gezin met kleine kindjes is geen goede match. Een poosje alleen thuis is geen probleem. Natuurlijk wel even netjes wennen na plaatsing. Hij neemt zijn taak serieus en zal blaffen bij wat hij als onraad classificeert.

Behalve het trekken aan de lijn heeft Guus wel een serieus aandachtspunt en dat is dat hij bij de begroeting, het omdoen van de riem, het binnenkomen bij thuiskomt opspringt en bij voorkeur ergens in hangt. Dat kan de riem zijn, of je mouw. De motivatie voor dit gedrag ligt in opwinding maar echt genegen om los te laten is hij niet direct. Toch is Guus niet dom want als hij eenmaal weet dat je het niet op prijs stelt, is hij wel bereid om zijn gedrag bij te stellen. Al zal hij het blijven proberen. Bij binnenkomst waren ook enkele klitjes in de vacht aanwezig, tijd voor een stukje extra inzet. Met geduld en voertjes als hij het goed deed gaat hij nu als schone heer door het leven. Hoewel een goede hondentrimster handig is om hem nog mooier te maken. Bent u heel erg gesteld op een schoon en fris huis, kan het zijn dat Guus een wat frustrerende combinatie is getuige zijn voorkeur voor rollen in het natte gras, lekker hond zijn. De wrat onder zijn oksel is keurig verwijderd bij de dierenarts, evenals de vetbult die iets verderop werd ontdekt. Ook is zijn gebit netjes schoongemaakt. Helemaal klaar voor plaatsing dus.

Bent u duidelijk, consequent, op een positieve manier? Guus wil best wel samenwerken maar kiest hier en daar voor de clown uithangen. Een beetje humor als nieuwe baas is dus een voorwaarde. Wilt u graag kennismaken? U bent welkom! Let op: we werken alleen op afspraak.