Daisy: moeder overste is terug

 

Ras: Boomerhondje
Geslacht: Teef
Geboortedatum: 21-02-2015
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: nee/zie info

Bijzonderheden:

Helaas, het leek zo positief. Er was ervaring met een hondje met wat moeilijk gedrag. Het verhaal lezen en verteld krijgen is toch iets anders dan in je huis zelf ervaren. Na enkele zeer onaardige confrontaties met Daisy was de verdrietige conclusie dat dit geen goede match was en met pijn in het hart is ze weer terug in het asiel. Daisy zelf heeft even ‘hm’ bedacht maar is gewoon zichzelf gebleven. Wat dat inhoudt gaan we hieronder uitleggen, laten we eerst met de feiten beginnen. Het is een teefje, gecastreerd, met geboortedatum: 21-02-2015. In de wandelgangen wordt dit type hondje een boomerhondje genoemd, een kruising met diverse mogelijkheden. Bij de eerste eigenaar als pup in huis gekomen en eigenlijk het vriendinnetje van meneer. Mevrouw mocht ook aanwezig zijn maar meneer had haar hart gestolen. Door verdrietige omstandigheden moesten Daisy en mevrouw samen verder en dat was geen groot succes. Na een aantal bijtincidenten werd de moeilijke keus van herplaatsing gemaakt, ook in het belang van Daisy zelf.

Het is niet dat het gedrag uit de lucht komt vallen. Daisy heeft eigenlijk altijd al zo haar dingetjes gehad. Tijdens de trimbeurten was een muilkorfje noodzakelijk en ook bij de dierenarts. Het ging de ene keer beter dan de andere keer maar toch. Eigenlijk heeft Daisy gewoon een verkeerd jasje aan. Je verwacht een supermakkelijk knuffelhondje en krijgt een regeltante, een soort moeder overste met de broek aan en legerschoenen. Daisy hoeft geen cursus assertiviteit meer te volgen zeg maar. Onhandig? Ach, je zou het een uitdaging kunnen noemen. Naast dit negatieve nieuws kunnen we vertellen dat ze ook een blij sportief hondje is. Ze vindt het heerlijk om samen op pad te gaan, stoer voorop en tussen de struiken door. Ook is ze dol op eten (dat is ook wel een beetje te zien maar ssst, best onbeleefd om zo openbaar te bespreken). Handig bij het aanleren van oefeningen of samen zoekspelletjes doen. Niet handig omdat ze dat ook ernstig verdedigd. Dat geldt voor haar voerbakje, voor haar kluifje en eigenlijk alles wat ze als haar bezit ziet.

Waaks? Je zou het waaks kunnen noemen, feit is dat Daisy snel overgaat tot blaffen en dat doet om verschillende redenen: ik hoor een vreemd geluid, ik vind het allemaal te lang duren, ik wil graag aandacht enz. Bij de kattenren zien we vakkundig wegkijken en negeren. Zo’n starende kat is behoorlijk irritant en Daisy waagde een grommetje. Vond ze erg dapper van zichzelf en ze ging gelijk daarna quasi toevallig snuffelen om zo de kat te ontwijken. Andere honden worden opgewekt tegemoet getreden. Natuurlijk vindt ze de ene hond leuker dan de andere maar ze is best in voor een spelletje. U begrijpt met een geschiedenis van bijtincidenten dat een plaatsing in een gezin met kinderen geen optie is. Een poosje alleen thuis is na rustig wennen geen probleem. Mee op de fiets is zeker mogelijk. Alleen dat in en uit getil, dat vindt Daisy behoorlijk beneden haar stand en ook daar doet ze moeilijk over.

Wauw, wat kan ze netjes en vlot gaan zitten. Toegegeven, het voertje als beloning is motivatie. Ze komt keurig terug op verzoek. Samen spelen? Zo’n flostouw is wel gezellig en dan is terugbrengen en loslaten erbij inbegrepen. Let op, buitenshuis is echt anders dan binnenshuis. In huis is ze netjes zindelijk. Toestaan op de bank is zeker de eerste tijd geen goed idee. Eerst elkaar leren kennen en zeker weten dat ze op verzoek er af gaat om te voorkomen dat u alleen nog rechtop en heel stil moet blijven zitten. Wat is nu de rode draad in het verhaal? Dit hondje heeft de neiging om voor u te beslissen wat wel en wat niet is toegestaan en is daarmee niet op haar plek als ‘alleen maar knuffelhondje’. Corrigeren van het gedrag levert alleen maar boosheid en frustratie op terwijl een goede band heel belangrijk is. Daisy is niet genderneutraal, ze heeft een voorkeur voor mannen. Maar ook voor mannen geldt: op een positieve manier gedrag ombuigen in combinatie met duidelijke regels en een actief hondenleven. Dat klinkt misschien simpel maar zal in de praktijk best weleens voor een denkrimpeltje zorgen. Uw beloning? Een grappig parmantig vriendinnetje voor het leven! Wilt u meer weten of kennismaken? U bent welkom. Let op, we werken alleen op afspraak.