Chelsea: gaan we ballen

 

Ras: Border collie
Geslacht: Teef
Geboortedatum: 11-09-2015
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Chelsea is een knap Border collie meisje, gecastreerd, met geboortedatum: 11-09-2015. Als wat onzeker, angstig pupje in huis gekomen en jaren leefde ze samen met haar baasje. Tot de situatie zo moeilijk werd dat uitlaten niet meer tot de mogelijkheden behoorde, een onhoudbare situatie met een actieve hond. Met een verdrietig hart werd afstand gedaan.

De eerste dagen keek ze wat verwonderd om zich heen, rare omgeving hier maar oh, we hadden ook ballen en ander speelgoed! De zon ging schijnen, Chelsea werd er helemaal blij van. Dit soort spel geeft wel snel hoge opwinding (logisch) wat zich uit in blaffen en happen, je moet dus een beetje om je vingers denken. Gelukkig kent ze het commando los. Van de overige commando’s gaat ‘zit’ vlot maar ‘af’ is wat lastiger. Het drijfgedrag waar deze honden om bekend zijn laat ze ook zien met verkeer. Daar is dus een stukje begeleiding in nodig om geen gevaarlijke situaties te krijgen. Loslopen is om die reden lastig. Soortgenoten hoeven van haar niet, mens plus speeltje is meer dan voldoende. Zolang ze nergens toe gedwongen wordt is er niets aan de hand, even snuffelen en weer door. Alleen die drukke smalle gang tussen de kennels door, ja dan kan ze zich niet bedwingen en ‘scheldt’ ze net zo hard terug als tegen haar geblaft wordt.

Samenwonen met katten is ze van huis uit niet gewend maar tijdens het logeren bij familie ging dat eigenlijk best goed. Graag wel een zelfzekere kat, angstige katjes roepen toch wat najaaggedrag bij haar op. Ze neemt haar taak als versterker van de deurbel serieus. Bezoek mag binnenkomen, ze krijgen dan wel gelijk Chelsea bijna op schoot. Een paar uurtjes alleen thuis is geen probleem. Waar ze wel een grondige hekel aan heeft zijn harde geluiden. Het geeft grote schrik waardoor ze wil vluchten als ze buiten is en in huis zoekt ze beschutting bijvoorbeeld onder de tafel. Een gezin met kinderen is niet zo’n goede match. In het asiel zien we af en toe een glimp maar ze heeft wel een aandachtspuntje. Bij het bekende ‘ga je mee uit?’ zou je een blije enthousiaste reactie verwachten richting voordeur. Chelsea gaat dan in de mand of elders liggen, rolt op haar rug en laat tandjes zien. Negeert u deze waarschuwing is bijten niet uitgesloten. Dit vraagt enige creativiteit, eenmaal aan de lijn is alles goed. Mee in de auto vindt ze spannend te zien aan het kwijlen, ze wil wel graag mee.

U heeft het vast al op de foto’s gezien, afvallen is verplicht. In het asiel zijn we gestart met light brokjes, een nieuw baasje mag daar meer beweging aan toevoegen. Wilt u haar vaste rots in de branding zijn en begrijpt u dat op positieve wijze sturing geven met spel als binding de weg tot grote samenwerking is? Kom kennismaken, u bent welkom! We werken op afspraak.