Shisha: kom, laten we van hier gaan

 

Ras: Kruising middelgroot
Geslacht: Teef
Geboortedatum: 08-05-2013
Gecastreerd niet bekend
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

UPDATE: Shisha liep niet helemaal lekker, mogelijk verstapt of was er toch meer aan de hand? Een paar dagen pijnstilling leek ons wel nuttig en toch maar even de dierenarts laten kijken. Hm ja, we hadden het goed gezien, ze heeft last van haar rechterschouder en linker elleboog dus de pijnstilling (1x dgs Rimadyl 50 mg) is blijvend en ter ondersteuning mag ze JD brokjes van Hills met Nike mee eten. Niet letterlijk, ieder een eigen voerbakje maar het gaat om het idee 😉

Shisha is een leuk, niet zo groot hondje (ongeveer 40-45 cm), een teefje met geboortedatum: 08-05-2013. Haar baasje kon echt niet langer voor haar zorgen en dat moet een moeilijke beslissing zijn geweest. We hebben wat beperkt informatie maar inmiddels Shisha ook best goed leren kennen dus lees gerust met ons mee.

Hoewel ze misschien in eerste instantie oogt als een seniorenhondje is het een verrassing om met haar op stap te gaan. Volle kracht vooruit en warempel, ze trekt gewoon aan de lijn. Commando’s zoals zit en af, pak de bal en laat los zijn duidelijk bekend. Zo leuk een hondje dat luistert en graag wil samenwerken. In de informatie staat dat ze ook het commando wachten kent, net als naast, kan er niet bij (pakt dan het speeltje ergens vandaan) en dood. Oké dat laatste klinkt wat eng maar we gaan er vanuit dat ze dan op haar zij gaat liggen als trucje. Een bal is super, u gooit weg, zij haalt op, laat los en overnieuw. Een puntje om rekening mee te houden is dat bij opwinding het blaffen niet ver weg is en bij grote opwinding was er de neiging om in de riem te gaan happen. Gelukkig was een rustig nee voldoende om die plannen bij te stellen.

Een gezin met kleine kindjes is niet waar Shisha gelukkig gaat worden, liever een volwassen omgeving. In de informatie staat dat ze ook niet van katten houdt. Tijdens de gedragstest was ze heel erg met van alles en nog wat bezig en die ene kat die ze wel opmerkte vond ze behoorlijk spannend waarna ze steun ging zoeken bij de geleider. Andere honden lijkt wel oké behalve de honden die zelf een hoop lawaai maken of uitvallen. Wat nou wat ouder?! Shisha ‘scheldt’ met liefde terug maar is ook goed af te leiden en uit de situatie te halen. Ze vindt het prettig om een beetje de ruimte te hebben en houdt niet van opgesloten zijn. De eerste dagen in het asiel was ze druk en nerveus, niet zo vreemd natuurlijk in onbekende omgeving. Inmiddels is ze een beetje meer thuis maar ‘doenig’ blijft van toepassing. Of ze alleen thuis kan zijn is een goede vraag. Naar alle waarschijnlijkheid was haar baasje behoorlijk veel thuis. In een nieuwe situatie zal dat rustig moeten wennen en in kleine stapjes moeten worden uitgeprobeerd.

Ze is dol op eten, vooral menseneten. Samen koffie drinken is met recht heel erg samen want ze klimt opgewekt op schoot om dichterbij het lekkers te zijn. We weten dus ook hoe ze aan haar ietwat brede omvang komt. Voor haar eigen brokken heeft Shisha een speciale werkwijze: uit haar bakkie in haar bekkie richting ligkleed waarna ze alle tijd neemt om ze 1 voor 1 op te peuzelen. Medisch gezien zijn er geen ernstige dingen. Ja ze heeft wat last van staar, overigens heeft ze daar zelf niet zo’n last van maar het is herkenbaar aan de blauwe waas over de oogjes. Wilt u met liefde bal gooien, samen wandelen, heerlijk snuffelen, knuffelen en hier en daar een snoepje delen? Kom kennismaken, u bent welkom! We werken op afspraak.