Isa: zoekt rustig, lief thuis

 

Ras: Kruising middelgrootl
Geslacht: Teef
Geboortedatum: 10-08-2012
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Isa is een leuk middelgroot hondje, een kruising met iets herderachtigs, collie? Het is een teefje, gecastreerd met geboortedatum: 10-08-2012. Van haar vroege voorgeschiedenis is niet zoveel bekend, oorspronkelijk komt ze uit Roemenië. Voor haar laatste baasjes heeft ze meerdere eigenaren gehad. De laatste jaren waren gewoon gezellig, ze maakte deel uit van het huishouden en was geliefd. Oké dat laatste is ook een beetje te zien aan haar omvang, daar wordt aan gewerkt. Wegens verdrietige omstandigheden zoekt Isa nu een ander warm mandje.

Het is geen dapper hondenmeisje. Zeker in het begin vindt ze alles spannend en reageert ze angstig op nieuwe mensen en nieuwe situaties. Toch heeft ze ons verbaast hoe goed ze het doet, het heeft waarschijnlijk iets te maken met regelmaat en voorspelbaarheid. Daarnaast laten we haar in eigen tempo contact maken. Het enige dat moet is naar buiten en weer naar binnen en dus aanlijnen. De rest mag Isa bepalen en die rust geeft haar duidelijk vertrouwen. Voor mensen die ze kent en vertrouwt is het een echte knuffelkont die bij voorkeur bovenop je komt zitten.

Ze kan keurig ‘zit’ en komt terug op verzoek. Soms een beetje trekken aan de lijn maar eenmaal bekend en vertrouwt kan ze ook netjes loslopen. Pootje geven behoort ook de mogelijkheden, niet levensbelangrijk, wel leuk om te weten. Andere honden laat ze bij voorkeur links liggen, ze zal niet zelf lelijk doen maar eigenlijk vindt ze het best spannend en heeft ze negeren als methode gekozen om met die spanning om te gaan. Dat is prima, ook hier mag Isa de ruimte nemen die ze nodig heeft. Spelen lijkt onbekend, spelen met andere honden maar ook spelen met balletje of ander speeltje, ze kijkt er naar. Toch kreeg ze een hele ballenverzameling mee dus wellicht wil ze thuis wel spelen? Lekker kluiven vindt ze in ieder geval fantastisch.

Haar eetgewoonten, hm, ja dat is wel een dingetje. Hondenvoer, van haar hoeft het niet. Mee met de pot eten maar ja, dat is niet zo gezond. Dus we verleiden haar met hondenworst of een beetje zacht door de brokken. Samenwonen met katten is onbekend voor Isa. Tijdens de gedragstest heeft ze het zo eens bekeken en bedacht dat ze er niets mee ging doen waarop ze doorliep. De omgang met kleine kindjes is niet vertrouwd, er is nooit gebeten maar dat zegt ook iets over de begeleiding van de ouders (complimenten). Voor ieders rust en veiligheid is het verstandiger om een huishouden met oudere kinderen (10+) te kiezen of natuurlijk mensen zonder kinderen. Zorgen voor een veilige plek waar Isa haar rust kan vinden is belangrijk.

Mee in de auto, lekker mee wandelen, het kan allemaal. Alleen thuis blijven voor een poosje trouwens ook. Wel even rustig opbouwen in een nieuwe situatie. Wat denkt u, gaat u gelukkig worden samen? Kom kennismaken, u bent welkom. Let op: we werken alleen op afspraak.