Spike: kom actie!

 

Ras: Jack Russell Terrier (laagbenig)
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 14-04-2007
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Spike is een stoer Jack Russell Terriertje, type laagbenig, een gecastreerd reutje met geboortedatum: 14-04-2007. Ja, u leest het goed, hij is 13 jaar maar daar denkt hij zelf heel anders over. Wat nou senior? Leeftijd is maar een getal toch? Onzinnig om je daarmee bezig te houden is zijn mening. Toegegeven als je goed kijkt zie je heus wel dat zijn oogjes wat minder helder zijn, met zijn neus is niets mis. De reden van zijn komst is heel verdrietig, wegens overlijden van zijn baasje.

We kennen Spike al een tijdje als tijdelijke bewoner van ons hondenpension. Dat was in het begin best even wennen voor hem maar hij paste zich snel aan. In zijn doen en laten is het echt een Jack Russelltje: eerst doen, daarna denken, actief, aanwezig. Hij kan best een beetje pittig uit de hoek komen maar ook heerlijk samen spelen en genieten van een fijne wandeling met persoonlijke aandacht. Hij werd op handen gedragen door zijn baasje, iets wat waarschijnlijk ook werd bevestigd met iets teveel lekkere hapjes. We kunnen het niet leuker verwoorden, Spike is in het bezit van rondingen. Hij is al een beetje gewicht kwijt, de rest komt wel met meer beweging en niet teveel lekkers tussendoor.  Dus nieuw lief baasje, u heeft een opdracht.

Bij katten toont hij veel opwinding, het zijn natuurlijk ook veel nieuwe onbekende geurtjes. Met de juiste begeleiding en een rustige zelfverzekerde kat zou het een optie kunnen zijn. Let op: het vergt wel begeleidingsvaardigheden van een nieuwe eigenaar, Spike is het niet gewend. Naar andere honden zien we dezelfde opwinding, in principe accepteert hij het wel als een soortgenoot zegt ‘ho stop, niet verder’ maar Spike is nogal aanwezig en dat gaat niet altijd even goed. Een plaatsing zonder katten en honden in huis zou hij niet verkeerd vinden. Ook is hij niet gewend aan kleine kindjes, het lijkt ook geen goede combinatie. Spike is behoorlijk enthousiast over eten, zijn bakje is snel keurig leeg. Hij vindt het lastig om bijvoorbeeld een hondenkoekje beleefd aan te nemen, iets om rekening mee te houden.

Eenmaal gewend in zijn nieuwe omgeving, met een lekker slaapplekje vindt hij het geen probleem om een paar uurtjes alleen thuis te zijn. Het allerliefst is hij natuurlijk samen. Bent u op zoek naar een beetje actie in uw leven maar geniet u ook van samen een filmpje kijken? Mag Spike bij u in het middelpunt van uw leven staan zonder dat hij hoeft te delen met (veel) andere honden, katten of kinderen? Kom kennismaken, u bent welkom. We werken alleen op afspraak.