Snowy: onzeker hondenmeisje

 

Ras: Zwitserse Witte Herder
Geslacht: Teef
Geboortedatum: 06-02-2018
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Snowy is een Zwitserse Witte Herder, een zachtaardig teefje met geboortedatum: 05-02-2018. Ze was al een maand of 5 toen ze bij haar baasje in huis kwam. Bij de fokker was het wel gezellig met broertjes en zusjes en wellicht ook ooms en tantes. Voor haar baasje was ze steun en toeverlaat. Soms neemt het leven grillige wendingen. In korte tijd heeft Snowy met haar baasje op verschillende adressen gewoond en nu de rust lijkt weergekeerd blijkt de combinatie met kinderen geen goede match. Gewoon heel verdrietig.

Het is een onzeker hondje, je zou ook angstig kunnen zeggen. We hebben haar een beetje extra tijd gegeven om te wennen en bij de vaste mensen voelt ze zich een beetje  vertrouwd. Maar even snel een halsband omdoen is eng, snelle bewegingen zijn sowieso eng, iets wat er plotseling staat en er gister niet was, is eng. Dat beeld wordt bevestigd door de gedragstest. In de oude woonsituatie leverde haar gedrag een aantal problemen op. Voor Snowy was maar één iemand belangrijk en dat was haar baas. Als hij niet thuis was, bleef ze onrustig, piepen. Of er nog iemand in huis was, was eigenlijk onbelangrijk. Echt alleen thuis blijven leverde blaffen op. Een serieus aandachtspuntje dus.

Als je alles en iedereen eng vindt, is bezoek ontvangen een onzekere gebeurtenis. Snowy uit zich door middel van grommen en blaffen en mensen moeten haar ook zeker niet willen aaien. Dat laatste geldt buiten ook. Uit angst kan ze uitvallen. Veiligheid inbouwen is belangrijk en dat zeker niet met stevige aanpak, wel door liefdevol leiding geven. Het is een lief hondenmeisje dat eigenlijk niets anders wil dan aardig gevonden te worden . Naar kinderen werd uitvalgedrag gezien, angst gemotiveerd, geen veilige optie in een omgeving met kinderen.

Naar andere honden reageert Snowy zeer wisselend. Een enkele kandidaat kan rekenen op een uitnodiging om te spelen, de meeste soortgenoten worden op afstand gehouden door uitvalgedrag. In het asiel vindt ze alles nog zo spannend dat ze net doet of er geen andere honden zijn maar het is zeker iets om rekening mee te houden. Ze heeft ooit samengewoond met katten en ja, de katten leven nog maar kennelijk is Snowy daar in de loop der tijd anders over gaan denken. Poezen en ook katers kunnen tegenwoordig rekenen op een minder vriendelijke bejegening en zijn dus geen goede combinatie. .

Hoewel ze geen echte cursus heeft gevolgd, kent ze wel de basiscommando’s. Tegenwoordig niet meer los van de lijn wegens haar gedrag naar andere honden maar in principe komt ze wel terug als je roept (tenzij ze iets anders te doen heeft). Ook hier geldt: eigenlijk alleen bij haar baasje, de rest van de mensheid was bijzaak. Gelukkig hebben wij ook haar hart kunnen stelen en gaat de dagelijkse verzorging in goede orde. Even heerlijk samen knuffelen is het geluksmomentje van de dag.

Voor Snowy zijn we op zoek naar een lief baasje met kennis van hondengedrag en vooral geduld, begrip en rust. Natuurlijk inclusief lange wandelingen maar wel naar wat Snowy aankan en rekening houdend met niet te veel prikkels. Herkent u zich in de omschrijving en bent u op zoek naar een lief hondenmeisje om samen het geluk te vinden? Kom kennismaken, u bent welkom! We werken alleen op afspraak.