Scoobie: opgewekt manneke zoekt nieuw baasje (m/v)

 

Ras: Jack Russell Terrier (laagbenig)
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 06-01-2011
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Scoobie is een leuk stoer Jack Russeltje, een gecastreerde reu met geboortedatum: 06-01-2011. Sinds jaar en dag woonde hij bij zijn baasje en tot wederzijds genoegen. In de loop der jaren veranderde er dingen, zo kwam er een partner in het leven. Dat was oké vond Scoobie, gewoon nog iemand om van te houden. Maar de geboorte van kindjes, dat was wel een dingetje. Hij gromde steeds vaker waardoor de onzekerheid toenam of er geen ongelukken gingen gebeuren. Zo is de verdrietige keus gemaakt om een ander huisje voor Scoobie te gaan zoeken, in ieder geval zonder kleine kinderen…

Is het discriminerend als we zeggen dat het een Jack Russel is met bijbehorend gedrag? Iets met snel in opwinding en soms eerst doen en daarna denken maar ook grappig, speels, opgewekt en gezellig! Wat eten betreft heeft hij wat hebberigheid dus als hij iets lekkers heeft: gewoon van hem laten zijn. Zijn voerbakje is binnen no-time leeg maar een kluifje wil hij best verdedigen. Aandachtspuntje is dat zijn dagelijkse brokjes beter geen rund als basis bevatten, daar krijgt hij jeuk van, kip of vis is geen probleem. Met de enting en de medische controle zijn alleen wat dingetjes gezien die gewoon met zijn leeftijd te maken hebben. Zijn gehoor is wat minder en er is een zekere mate van staar en o ja, streng advies voor afvallen tot een maatje minder. Niets ernstigs, Scoobie kan zeker nog een poos mee.

Een balspelletje vindt hij geweldig. Bijna net zo leuk als wandelen. Vroeger ging hij ook mee skeeleren maar dat is al een poosje geleden. Op zich komt hij als je roept tenzij… de afleiding leuker is. Andere honden weet hij prima te vertellen dat hij best een meneertje is en soms maakt hij zich wat druk, toch is er goed mee om te gaan want uiteindelijk zijn mensen hem het meeste waard. Laat katten in huis maar zitten, dat is geen goede combinatie. Onopgemerkte insluipers zijn met Scoobie totaal verleden tijd, met blaf en doenerigheid waarschuwt hij. Alleen thuis blijven is niet zijn hobby, veel liever gaat hij gezellig overal mee naar toe. Maar ja, de dagelijkse brokjes moeten worden gehaald en ook het baasje wil eten. Het lukt ook wel met een beetje rust en zonder gehaastheid plus natuurlijk rustig opbouwen in een nieuwe situatie.

Hoeven wij u niets meer uit te leggen over de ware Russelziel en wordt u blij van een beetje drukte? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken op afspraak.