Sammy: staat in de startblokken

Ras: Kruising Herder
Geslacht: Teef
Geboortedatum: 06-06-2010
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: nee

Bijzonderheden:

Sammy is een leuke kruising Herder, iets met een scheutje Labrador? Het is een teefje met geboortedatum: 06-06-2010. Het trieste verhaal is dat ze al sinds begin 2017 in het asiel is, waarom begrijpen we zelf ook niet zo goed. Hoewel ze nu een beetje ouder aan het worden is, kunnen we haar nog steeds omschrijven als lieve malle fluitketel, actief, in de startblokken en altijd in voor een knuffel. Aanlijnen is inmiddels geen probleem meer, rustig even wachten tot de kenneldeur open gaat wel 😉 Sammy heeft maar één doel en dat is lekker samen op stap, buiten het asiel terrein. Met haar ontlasting hebben we in het begin een zoektocht gehad. De diagnose is nooit gesteld maar ze doet het goed met 2x daags een schepje Zymoral (alvleesklierpoeder) over de brokken. Aan haar eetlust kan het niet liggen, Sammy is net kliko.

De herkomst is opmerkelijk te noemen: gevonden met halsband en riem om plus een snuitje. De eigenaar heeft zich nooit gemeld. Hoewel zo’n snuitje een heel onverstandige keus is (hijgen en water drinken is zo goed als onmogelijk, is alleen voor kortdurend gebruik) snappen we het wel een beetje. Andere honden, katten en vermoedelijk ook kleine huisdieren zoals konijnen, cavia’s e.d. zijn geen goede match met Sammy. Ze reageert niet vriendelijk, het is dus zeker een aandachtspuntje. Gelukkig luistert ze wel goed, aandacht voor de baas lukt prima (met voertje). Het betekent in de praktijk rustige wandelgebieden opzoeken en afstand houden. Met een lange lijn is het heerlijk wandelen, ze is ook dol op zwemmen, balletje apport. Val niet in de valkuil om uit frustratie hard te gaan corrigeren, het lost het gedrag niet op en geeft alleen maar meer stress.

Van haar voorgeschiedenis is vrijwel niets bekend behalve dat ze waarschijnlijk meerdere eigenaren heeft gehad. Begin 2019 is ze geopereerd aan een mamatumor en heeft ze voor herstel een poosje in gastopvang mogen zijn. Daar bleek dat ze prima een poosje alleen thuis kan blijven, wel rustig opbouwen natuurlijk. In het asiel heeft ze een kleedje waar ze graag meer rondsjouwt en/of een knuffel. Ze is goed hersteld van de operatie. Kleine kindjes vindt ze erg spannend, wat oudere kinderen (vanaf 12 jaar zo ongeveer) lijkt geen probleem. Ze kent de basiscommando’s, loslopen is geen optie vanwege haar gedrag naar soortgenoten maar de lange lijn is een prima alternatief. Gezien haar leeftijd heeft ze inmiddels wat last van arthrose, vooral in haar voorpootjes. Om die reden krijgt ze al een tijdje JD voer van Hills en sinds kort ook dagelijks pijnstilling (Previcox). Haar energie is weer terug, ze voelt zich er duidelijk beter bij.

Sammy is onze speurneus 1e klas! In mei 2017 heeft ze een workshop praktijkspeuren gevolgd en liet toen al duidelijk zien talent te hebben. In april 2018 mocht ze een hele dag mee naar Ruinerwold, mogelijk gemaakt door Re-Traildogs/ Nella Mastenbroek en ook dat ging super. Opnieuw met volle overgave het spoor uitwerken, hard werken voor de riem-vast-houder maar een feestje om haar zo te zien genieten. Sinds kort hebben we Speurhonden Texel die elke maand naar Den Helder komt om de asielhondjes een kans te geven op een heerlijk dagdeel speuren en u begrijpt, Sammy staat in de startblokken. Klinkt prachtig allemaal maar ondertussen zijn er nog steeds heel veel lange dagen in het asiel waarvan ze elke stukje speelweide en elke grasspriet meer dan kent…

Laat haar niet zitten, kom kennismaken, graag op afspraak, u bent welkom!