Salty en Pepper: zoeken steun bij elkaar

 

Ras: Chihuahua’s langhaar
Geslacht: Teef en reu
Geboortedatum: 16-06-2016 en 05-06-2013
Gecastreerd ja (Pepper)
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

We hebben al veel reacties voor Salty en Pepper en een afspraak voor kennismaking staat gepland voor halverwege volgende week…

Salty en Pepper, u begrijpt het is een setje, zijn 2 Chihuahua’s langhaar. Salty is chocoladebruin van kleur, een teefje met geboortedatum: 16-06-2016 en Pepper is een bruin wit reutje gecastreerd met geboortedatum: 05-06-2013. De hondjes zijn met tranen afgestaan in verband met privé omstandigheden.

Salty is wat minder dapper dan Pepper, en Pepper is ook niet heel zelfverzekerd. Beide hondjes hebben een beetje tijd nodig voor de kennismaking waarbij Salty de kunst afkijkt van Pepper en uiteindelijk ook komt snuffelen. Eenmaal bekend vinden ze het heerlijk om aandacht te krijgen, te knuffelen en op schoot of in de buurt te zijn. Als pupje heeft Salty een gebroken achterpootje gehad. Dankzij de inzet van de dierenarts en eigenaren is het gelukt om amputatie te voorkomen en het pootje te behouden. Beide hondjes zijn keurig zindelijk bij normaal uitlaten en af en toe een plasje in de tuin.

Pepper heeft een iets te gezonde eetlust in combinatie met niet zoveel interesse in bewegen. Tel daarbij op dat hij gecastreerd is en tja, de calorieën tellen dubbel. Het is ook lastig bij zulke kleine hondjes, je geeft al snel te veel. Aan de andere kant is het wel belangrijk om iets slanker door het leven te gaan, teveel gewicht met zulke kleine pootjes en gewrichtjes… Wel rustig opbouwen met beweging en voeding in de gaten houden, eigenlijk net als bij ons mensen. Beide hondjes hebben een lichte vorm van patella luxatie.

Geen katten in huis gewend. Andere honden buitenshuis worden best een beetje als eng ervaren. Vooral Salty gaat vlug achter haar mens staan, zo van: ga jij maar voorop, ik blijf nog even hier. Met de deurbel laten de hondjes blaffend weten dat u echt naar de voordeur moet. Bezoek in huis wordt op afstand bekeken tot de nieuwsgierigheid het wint en ze toch even komen snuffelen. De hondjes zijn een gezin met wat oudere kinderen gewend maar liever wordt een volwassen omgeving gezocht. Moeten we het nog hebben over gehoorzaamheid? Ze lopen gezellig mee, veilig aan een tuigje. Gooit u een speeltje weg, dan neemt Salty haar kans om er snel mee weg te rennen. Pepper heeft de gebruiksaanwijzing gelezen en komt het netjes terugbrengen. Met opwinding draait hij rondjes, is wel uit het gedrag te halen. Een poosje alleen thuis is geen probleem, ze hebben een eigen veilig benchje (deurtje gewoon open). Het allerliefst zijn ze gezellig dicht in de buurt, precies zoals een gezelschapshondje betaamt.

Bent u een zorgzame hondeneigenaar met een groot hart voor kleine hondjes? Kom kennismaken; u bent welkom! Let op: we werken alleen op afspraak.