Rose: in de knop

 

Ras: Kruising middelgroot
Geslacht: Teef
Geboortedatum: 21-11-2020
Gecastreerd nee
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Rose is een onzeker hondje, een kruising middelgroot. Ze heeft als geboortedatum: 21-11-2020 en aan haar chipnummer is te zien dat ze oorspronkelijk uit Roemenië komt. Voor zover bekend heeft ze meerdere baasjes gehad. De reden van haar komst in het asiel is een conflict met het andere hondje in huis en een uitval naar één van de katten. Waarom het ineens zo fout ging is niet echt duidelijk. Rose woonde al langer in huis en tot voor kort ging dat eigenlijk wel goed. Mogelijk is het een opeenstapeling van factoren, stress op stress kan rare dingen doen met dier (en mens).

Hoezo stress? Nou Rose vindt de wereld maar een eng gebeuren. Ze heeft een schattig half kort staartje (of halflang net wat u wilt) maar dat zit vaak tegen haar achterwerk geplakt. Zo af en toe ontspant ze een beetje en zien we haar wat hoger kwispelen. Neemt de spanning toe gaat ze een eindje verderop zitten om net te doen of je er niet bent. Maar met een beetje rust en vertrouwen komt ze een lekker voertje halen en vindt ze het ook wel fijn om geaaid te worden. Het is een mager hondje, medisch is ze keurig gezond verklaard en ze heeft een goede eetlust. Samen wandelen geniet ze van het snuffelen, al zie je aan haar lage houding dat ze het ook erg spannend vindt. Met een hard geluid of vreemde beweging wees bedacht, dan wil ze vluchten. Los van de lijn is een slecht plan, een veilig tuigje is geen overbodige luxe.

In het asiel wil ze best snuffelen bij andere honden. Dat gaat voorzichtig, klaar om te vluchten maar zonder uitvalgedrag. Een ontmoeting buitenshuis is heel anders dan samenleven met een soortgenoot. Of dat wijs is? Wellicht is een plaatsing als single hond verstandiger. Tja katten, tijdens de gedragstest negeerde ze de katten. Dat is prima maar zegt in feite niets of al dan niet samen kunnen wonen, ze gaat  gewoon geen interactie aan. Gaat de deurbel laat ze veel blaffen horen. Niet omdat ze nu zo waaks is maar uit lijfsbehoud want onbekende mensen vindt ze best wel eng. U ziet op de foto’s ook prachtig het gedrag want ja, zo’n camera met grote lens en onbekend iemand, levensgevaarlijk. U begrijpt met dit verhaal dat een gezin met kinderen, hoe gezellig ook, geen geschikte omgeving is voor Rose.

Alleen thuis, hm ja voor een kort tijdje, even boodschappen doen. Bent u langer van huis dan maakt ze haar ongemak duidelijk door te janken en te blaffen. De pogingen om haar te verleiding om met een speeltje te spelen heeft tot nu toe geen succes geleverd, geen samenspel. Sterker nog, de weggooibeweging zorgde voor grote bedenkingen bij Rose en bijna een sprintje de andere kant op. Lijkt het alles bij elkaar een negatief verhaal? Nee hoor, want als ze haar vertrouwen geeft laat ze zien dat ze heel graag veilig en geliefd wil zijn. En willen we dat niet allemaal? Ze vraagt om een verstandig baasje, een goede leefomgeving (en met goed bedoelen we vooral passend) en enige kennis om dit hondje te begeleiden naar meer dapperheid en een meer ontspannen bestaan.

Herkent u zich in de omschrijving en bent u verloren bij het zien van Rose? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken op afspraak.