Pebble: zoekt vaste rots

 

Ras: Jack Russell Terrier (laagbenig)
Geslacht: Teef
Geboortedatum: 14-02-2019
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Pebble is een prachtig Jack Russell Terriertje, een teefje met geboortedatum: 14-02-2019. Als puppie van 10 weken in huis gekomen maar helaas moest de conclusie worden getrokken dat het zo niet langer ging. De directe aanleiding was het grommen en happen naar het kleine kindje in huis maar ook de iets oudere kinderen vond ze doodeng. Geen houdbare situatie, in het belang van alle partijen is gekozen voor herplaatsing.

Door het hele verhaal loopt een lijn van onzeker gedrag wat terugkomt in verschillende punten en bevestigd wordt door de deels uitgevoerde gedragstest. Of het nu gaat om kinderen in huis, de ontmoeting met onbekende mensen, Pebble vindt het spannend en trekt zich eerst terug door op een afstandje af te wachten en te grom-blaffen. Dat was de eerste dagen in het asiel gelijk. Inmiddels is ze gewend aan de routine en worden de vaste mensen blij begroet want knuffelen is ook haar specialiteit! Het happen naar de kinderen in huis is eenvoudig te verklaren doordat ze de kinderen niet kon ontlopen, daar was de ruimte gewoon te klein voor en dan blijft er niet veel anders over. Juist omdat het een niet zo dapper hondje is, werd soms een plasje gevonden bij heel spannende situaties. Dat is geen onzindelijkheid maar deemoedsplasje. Rustig aan, niet te veel druk leggen, komt wel goed.

Andere honden zijn speelkameraadjes, tenminste volgens de levensvisie van Pebble. In lage houding maar duidelijk kwispelend zoekt ze contact, heel schattig om te zien. Wel even in de gaten houden of de tegenpartij het ook leuk vindt, positieve ervaringen moet je koesteren. Er waren ook katten in huis en dat ging best goed. Oké najagen als de katten gingen rennen maar tijdens de test vond ze het maar vreemde wezens en zocht ze steun bij de tester. Met een beetje goede begeleiding is samenleven prima mogelijk. Een aandachtspuntje is alleen thuis zijn. Er was meestal iemand thuis en als ze toch even alleen moest zijn werd piepen gehoord. In feite kunt u er vanuit gaan dat in leeftijd het een puberhondje is, qua begeleiding moet op pupniveau worden gestart. Dus in kleine stapjes rustig opbouwen, een bench is bekend, niet te snel te veel willen. Ze kent een paar basiscommando’s zoals ‘zit’ en ‘hier’, best knappies.

Voor Pebble geen gezin met kinderen, dat mag duidelijk zijn. Dit hondje is op zoek naar een rots in de branding, iemand die haar op een liefdevolle wijze begeleidt zodat ze met meer vertrouwen in het leven staat. Maakt u haar bestaan tot een feestje? Kom kennismaken; graag op afspraak, u bent welkom!