Pablo: kleurt u zijn toekomst in

 

Ras: Kruising Am. Staffordshire Terrier
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 29-06-2018
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Pablo is een knappe kruising, iets met Amerikaanse Staffordshire Terrier. Het is een reu met geboortedatum: 29-06-2018. Het manneke heeft in korte tijd best veel veranderingen meegemaakt maar hij laat zich niet kisten. Een korte voorgeschiedenis: bij zijn eerste baasje werd hij niet goed verzorgd waarna hij terecht kwam bij mensen met de beste bedoelingen helaas ernstig tijd tekort wegens  drukke werkzaamheden. Pablo vond het niets, de tuin had hij allang bekeken, actie wilde hij en gezelligheid. Een nieuwe eigenaar werd gevonden in Den Helder, tenminste zo was het plan. Helaas bleek het geen goede match, veel te groot en te sterk. In het asiel is hem eerst even een paar dagen rust gegund zodat wij hem konden leren kennen en de asielgedragstest afnemen. De dierenarts heeft hem nog even nagekeken, helemaal klaar voor de toekomst.

Het mag duidelijk zijn, Pablo is een krachtige hond. Snel enthousiast, of eigenlijk overenthousiast. Controle over zijn emoties is een aandachtspuntje. Bij teveel opwinding, en dat is al snel, springt hij tegen je aan en vindt hij het lastig om bereikbaar te blijven. Misschien klinkt het saai, rust is een belangrijk aandachtspunt en geloof ons, het is zeker niet saai om Pablo iets meer rust aan te leren. Daarbij blijft het natuurlijk een type hond van: ‘waar is het feestje!’ Voldoende beweging, lekker samen bezig zijn in combinatie met een verstandige begeleiding, dat is de bedoeling.

Met bovenstaande omschrijving voelt u vast al aan dat een nieuw thuis met kleine kindjes niet zo’n goede combinatie is. Iets oudere leeftijd is bespreekbaar, de gedragstest en de informatie laten geen serieus  zorgwekkende signalen zien maar wel verhoogde opwinding (zoals voor vrijwel alle onderdelen) en veiligheid voor alles. Bij katten zijn die signalen er wel: fixeren en verstarren. Samenwonen met katten vinden wij geen veilige keus. De omgang met soortgenoten vraagt nog een beetje begeleiding, Pablo vindt het allemaal spannend en wil graag te veel te snel. Dat zal door de meeste honden niet op prijs worden gesteld met risico op ruzie. Voorkomen is echt beter dan genezen. Met honden die tegen een stootje kunnen is het wellicht een leuke combinatie.

Of hij alleen thuis kan blijven? Echt bekend is het niet dus vallen we terug op het algemene advies: rustig opbouwen, niet te snel teveel willen. Mee in de auto is geen probleem. Mee uit wandelen heel graag als u de hoge hakjes maar thuis laat. Pablo’s wandeltempo ligt gemiddeld iets hoger dan wij mensen kunnen bijbenen en zijn kennis van goed luisteren vraagt ook nog een beetje aandacht. Hij vindt het heerlijk om te horen dat hij een geweldige knappe jongen is (stembeloning) maar een voertje of speeltje valt ook in goede aarde. Speeltjes terug geven, hij ziet niet echt de meerwaarde totdat er een voertje in ruil wordt aangeboden. Best slim.

Klaar voor een opgewekte uitdaging in uw leven? Kom kennismaken; u bent welkom. We werken alleen op afspraak.