Olly: pipo de clown zoekt warm mandje

 

Ras: Kruising middelgroot
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 15-10-2021
Gecastreerd nee
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Update: inmiddels hebben we wat meer ervaring met Olly opgedaan en dat ‘goed met andere honden’ moeten we misschien even relativeren. Hij weet namelijk niet goed te doseren en gaat veel te hard waardoor de andere hond óf angstig wordt óf het loopt uit op vechten. Aan de lijn lijkt het inderdaad op enthousiast spelen, echt bij elkaar ligt het dus wat genuanceerder. Aangezien spelen pas echt spelen is als beide partijen het leuk vinden kun je je afvragen of samen met een andere hond een goed idee is…

Olly is een grappig, mooi hondje, een reutje met geboortedatum: 15-10-2021. Oorspronkelijk land van herkomst is Italië maar sinds enige maanden is hij al aardig ingeburgerd hier in Nederland. Reden van afstand ligt in moeilijke omstandigheden bij zijn baasjes, een verdrietige keus. Olly is van een heel bang hondje uitgegroeid naar een niet zo dapper maar wel vrolijk lief hondje.

Met de eerste kennismaking duikt hij liever een stapje naar achter maar aanlijnen staat hij toch netjes toe. En dan is het gaan. Oh gaan we naar buiten, wat leuk! Fier stapt hij door de gang naar buiten om daar heerlijk te snuffelen en zijn ding te doen. Een visser, hm daar moet hij even over nadenken. Olly staat stil, besluit dat het geen bedreiging is en stapt vrolijk verder. Een nogal aanwezig reclamebord vindt hij iets te spannend, dan gaat hij er even bij zitten maar met wat aanmoediging van de begeleider wandelt hij netjes verder. Het is een energiek hondje, logisch gezien zijn leeftijd maar soms zie je ook dat er wat spanning losgeschut moet worden door even druk te doen. Helemaal niet erg, rustig begeleiden.

Andere honden zijn leuk, spelen! Ook hier past hij de tactiek van gaan zitten toe totdat de andere hond dichtbij is. Dan springt hij op en gaat over in spel behalve de heel druk blaffende soortgenoten, die laat hij liever links liggen. Katten, tja. Ja, er waren ook katten in huis en nee, die waren niet zo gecharmeerd van Olly. Niet omdat hij onaardig was maar omdat hij veel te druk was, wilde spelen, najagen, eigenlijk alles waar veel katten niet van gediend zijn. In het asiel toont hij interesse maar komt de kat te dichtbij doet Olly voor alle zekerheid een stapje naar achteren. Een en ander is dus afhankelijk van de kat(ten) en ook van de kennis en kunde (begeleiding) van de eigenaar. In het bijzijn van kinderen is hij erg druk, opspringen, happen. Dit is geen agressie maar hoge opwinding, een lastige combinatie met kleine kindjes. Om die reden is een plaatsing met wat oudere kinderen (vanaf 12 jaar) of een volwassen omgeving een beter uitgangspunt.

Olly heeft nog niet zoveel kennis van goed luisteren, hij kan zit en wacht. Een goede hondenschool is zeker aan te raden. Los van de lijn heeft hij nog niet geleerd. Een punt van aandacht is dat hij achter vogels, fietsers en hardlopers gaat! Hier moet aan gewerkt worden om hem ander gedrag aan te leren. Daarbij is het handig om te weten dat hij graag wil samenwerken en voertjes zeker als beloning ziet (net als lovende woorden). Hadden we al vermeld dat hij het ook heerlijk vindt om te knuffelen en dichtbij je te zijn? Een poosje alleen thuis moet kunnen met een rustige opbouw. Waar hij op lijkt? U mag het helemaal zelf bedenken. Heeft u voldoende tijd, liefde en geduld om deze leuke jonge hond een heel warm mandje te bieden voor de rest van zijn leven? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken op afspraak.