Nacho: een nieuw begin

 

Ras: Pitbull Terriër
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 07-03-2020
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Nacho is een leuke kruising, in zijn papieren staat Pitbull Terriër. Het is een reu, inmiddels gecastreerd met geboortedatum: 07-03-2020. Opvallend is dat hij een Hongaars paspoort heeft, en inmiddels ook een Europees boekje. Hoe het manneke in Nederland terecht is gekomen is niet bekend. Er is afstand gedaan omdat de match met kinderen niet zo goed ging.

Laten we eerlijk zijn: Nacho is behalve leuk ook handenvol werk. In zijn gedrag is het nog echt een pup dat alles nog moet leren en hier en daar minder goede ervaringen heeft opgedaan. Oké hij kan keurig zitten op verzoek en af gaat ook best pittig met handgebaar en voertje als beloning. Een halsband of tuigje omdoen is een feestje, links, rechts, overal in happen. Net als je denkt dat het gaat lukken zit er een poot verkeert of heeft hij toch de halsband vast, zucht. Kwestie van rustig blijven, uiteindelijk komt het goed en staat hij in de startblokken om lekker naar buiten te gaan. Netjes aan één kant lopen is een uitdaging, er is ook zoveel te zien en te ruiken, grassprietje, molshoopje, vogeltje. Best logisch dat Nacho snel afgeleid is. Hij is voorzichtig aan het oefenen met zijn poot optillen bij het plassen.

Onder zijn drukke gedrag gaat een gevoelig hondje schuil dat absoluut niet gebaat is met een harde aanpak. Natuurlijk heeft hij begrenzing nodig maar wel op een positieve manier. Het hondje heeft meerdere eigenaren gehad en ergens overduidelijk ook minder goede omgang ervaren waardoor hij uit onzekerheid over kan gaan tot grommen of snappen. Sommige speeltjes kunnen verdedigd worden maar ruilen met een voertje en zo het commando los op een leuke manier aanleren werkt prima. Groot voordeel: Nacho is slim en werkt graag samen! De meeste soortgenoten vindt hij speelkameraadjes, vriendelijk maakt hij contact al zal niet iedere hond zijn drukke gedoe waarderen. Een enkeling ‘moet’ hij niet. Natuurlijk is hij ook hierin nog volop in ontwikkeling. Aan de nieuwe eigenaar de belangrijke taak om het een en ander in goede banen te leiden.

Laat samenwonen met katten maar zitten. Nacho laat fixeren en najagen zien. Geen rustgevend idee voor zowel de kat als voor hemzelf. Een gezin met jonge kinderen is geen goede match. Bij de eigenaar zijn meerdere incidenten tussen hond en kindje geweest. Kauwen, sjorren, hij vindt het heerlijk. Of het nu uw meubilair is of een speeltje, tja. Ook in de auto had hij het zonnescherm een nieuw modelletje gegeven, het autorijden op zich ging prima. Even alleen thuis is dus zeker een aandachtspuntje. Denk ook aan even naar boven om de was op te hangen, het is waarschijnlijk een leuke gelegenheid voor een beetje herinrichting. Nacho is een bench gewend, moet wel rustig herintroduceerd worden als veilige plek. In het asiel laat hij duidelijk merken het niet leuk te vinden om zonder mensen te zijn; hij legt zich er uiteindelijk wel bij neer.

Ziet u de uitdaging maar vooral ook de leuke hond die Nacho is? Heeft u geduld, liefde en humor zonder dure theekopjesverzameling op hondhoogte? Vindt u het een geweldig idee om naar jongehondenles te gaan om daar positieve kennis op te doen en zijn talenten te ontdekken? Heeft u voldoende tijd en bent u fysiek in staat om lekker samen op pad te gaan? Kom kennismaken; u bent welkom! Let op: we werken alleen op afspraak.