Kyano: grappig, onzeker met trektalent

 

Ras: Siberische Husky
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 28-05-2021
Gecastreerd nee
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Kyano is een knappe Husky met prachtige blauwe kijkers, een reu met geboortedatum: 28-05-2021. Het is bijna een internationaal verhaal: aangekocht in België en dus in het bezit van een Belgisch paspoort maar volgens het verhaal was er ook nog een Hongaars paspoort (niet in ons bezit). De Hongaarse chip was niet te vinden dus de verkopende partij in België heeft het hondje gechipt. Helaas was de eigenaar niet langer in staat om voor de hond te zorgen, vandaar zijn komst in het asiel. Met 4 maanden leeftijd in huis gekomen, geen dapper pupje en dat is ook nog te merken. Kyano kan erg schrikken van onverwachte bewegingen en heeft tijd nodig om te wennen en vertrouwen te krijgen.

Hoewel hij geen grote kennis heeft van goed luisteren is hij wel goed in pootjes geven, zit wil ook nog wel lukken als je iets leuks of iets lekkers in de aanbieding hebt. Aangelijnd trekt hij behoorlijk. Los van de riem is naar alle waarschijnlijkheid geen goed idee. De eigenaar heeft het nooit uitgeprobeerd en het commando ‘hier’ is nog niet aanwezig (in huis is het geen probleem). Tel daarbij op dat als Kyano iets eng vindt, hij vlucht inzet. Ook in het asiel vond (en vindt) hij het erg spannend om zich te laten aanlijnen maar met een beetje geduld en niet teveel druk gaat het inmiddels veel beter. Kyano geniet van het buiten zijn, liefst samen met zijn mensen. Daarbij is spelen met water, of dat nu een bak is of met een waterslang, ook erg leuk. Dat hij daarbij de tuin graag modelleert, ach het geeft verrassende inzichten zullen we maar zeggen. Hij is zindelijk. Het is een actieve hond en heeft duidelijk meer behoefte aan wandelen dan 3x daags een blokje om.

Alleen thuis, ja, hij kan het wel maar liever niet te lang en niet te vaak. Als er iets stuk gaat is het vaak in de voorkeurs categorieën hout en karton. Hij is geen bench gewend. Om hem bezig te houden is voertjes verstoppen of een voerspelletje prima geschikt. Kyano woonde samen met 2 katten als huisgenoot en ook de gedragstest laat geen reden tot zorg zien. Rustig laten wennen, dan moet het geen probleem zijn. Andere honden, ze hebben zeker zijn interesse maar hij vindt het ook wel spannend. Dus in eerste instantie een afwachtende houding, dan toch wel een spelboog en snuffelen zeker als de andere hond open en vriendelijk is. Geen uitvalgedrag en geen agressie dus prettig wandelen behoort zeker tot de mogelijkheden. Kinderen is hij niet gewend en gezien zijn toch wat angstige inborst plaatsen we hem liever in een volwassen omgeving.

Heeft u de kennis en kunde om hem verder te begeleiden en vooral tijd, liefde en ja, ook een beetje humor? Ligt u niet wakker van een plukje haar hier en daar want in de rui komt er een aardig pakketje vrij. Heeft wandelen uw voorkeur, samen nieuwe paden ontdekken? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken op afspraak.