Kimbo: een ‘boel’ hond

 

Ras: Boerboel
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 12-05-2017
Gecastreerd nee
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Kimbo is een knappe Boerboel, een reu met geboortedatum: 12-05-2017. Als pup in huis gekomen. Door persoonlijke omstandigheden moest de moeilijke keus gemaakt worden voor herplaatsing. Voor u enthousiast denkt: wat een leuk hondje, een Boerboel is geen hond voor iedereen/onervaren mensen. Iets dat in de informatie ook naar voren komt. Leest u mee? Het baasje van Kimbo heeft de opvoeding zelf ter hand genomen; hij luistert goed waarbij het handsignaal meerwaarde heeft ten opzichte van alleen het gesproken woord. In het asiel loopt hij ook netjes mee met naar buiten en naar binnen gaan. De kanttekening die daarbij gemaakt moet worden is dat heel veel van de omschrijving gelezen moet worden in de context. Een Boerboel is een zelfbewuste hond, zeker niet gebaat bij een harde hand, wel bij een natuurlijk overwicht. Heel veel kennis valt te leren maar de juiste toon voor dit soort honden is niet iedereen gegeven. Kimbo heeft feilloos door welk type  persoon er voor hem staat want dat goed luisteren, tja dat doet hij niet voor iedereen.

Idem dito voor de omgang met honden, al speelt daar natuurlijk ook nog een ander natuurlijk dingetje mee. Als intacte reu uitgedaagd worden (of je uitgedaagd voelen) door een andere intacte reu is natuurlijk vragen om een reactie. Ook hier is een verstandige omgang heel belangrijk. In het verleden woonde Kimbo samen met andere honden (klein formaat, teefjes), de laatste tijd niet meer. Of samenwonen mogelijk is hangt nauw samen met het vinden van de juiste match in gedrag en geslacht. Niet gewend aan katten in huis en een te groot risico om dat even uit te proberen. Bij de eigenaar de omgang met kinderen gewend maar hier laat de gedragstest toch wel een beeld zien waarop wij menen dat een gezin met kleine kindjes geen goede keus is. Zijn er kinderen in de puberleeftijd dan is dat op zich bespreekbaar al heeft een volwassen omgeving een lichte voorkeur. Mee in de auto doet hij braaf maar vindt hij ook best spannend gelet op veelvuldig hijgen.

Of Kimbo waaks is? Jazeker maar misschien op een andere manier dan u denkt. Blaffen en lawaai maken laat hij achterwege maar vergis u niet, hij heeft feilloos door wat er gaande is en of het goed zit of niet. Dat geldt ook voor bezoek ontvangen. In het asiel bemerkten we wat moeizaam eten. De eigenaar had ook al aangeven dat de hond wat smalletjes was geworden. Nu doet stress veel, ook bij honden, maar met de enting ontdekte de dierenarts epuliden, (meestal) goedaardige verdikkingen van bindweefsel in de mond. Deze kunnen gemakkelijk afbreken en bloeden. Bij Kimbo waren ze al aardig groot waardoor er vuil en haren tussen de tanden bleef zitten. Onder narcose is het probleem behandeld en op advies is een biopt ingestuurd voor nader onderzoek. De uitslag is goed, niet kwaadaardig. Wel hebben deze epuliden de neiging om weer terug te komen. Langzaam komt Kimbo ook weer beter in conditie, mooi om te zien.

Weet u zeker dat dit dé hond is naar waar u op zoek bent en heeft u de perfecte omstandigheden om hem een goed thuis te bieden? Kimbo is wel een beetje klaar met het asielleven en zou graag weer lekker samen aan de wandel gaan met een baas waarvoor hij door het vuur gaat. Kom kennismaken; u bent welkom! We werken op afspraak.