Kees is de naam: aangenaam!

 

Ras: Kruising Buldog
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 29-06-2015
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Update: Kees is inmiddels keurig op gewicht. Sterker nog, we voeren inmiddels een beetje bij om een al te slank lijntje te voorkomen.

Kees is een leuke ‘alternatieve’ Buldog, een gecastreerde reu met geboortedatum: 29-06-2015. Samen met zijn mam was hij te gast in ons pensiondeel. Door heel verdrietige persoonlijke omstandigheden moesten de honden onverwacht herplaatst worden. Kees is aan onze zorgen toevertrouwd om een nieuw baasje te vinden.

Van een dierverzorger heeft hij de bijnaam ‘snoepje’ gekregen. Toch zijn er wel wat dingetjes de moeite waard om te vermelden voordat u zich in galop meldt voor een afspraak. Kees lijkt wellicht heel stoer en zo denkt hij ook graag over zichzelf maar als je goed kijkt is hij ook best wat onzeker. Aanlijnen door onbekend persoon was zo’n dingetje. Hij liet het keurig toe hoor maar ontweek duidelijk het directe contact en deed later een huppeltje van opluchting. Kees is geen fan van andere honden. Zo staat het ook vermeld in de informatie en zo gedraagt hij zich in het asiel. Niet bij elke hond maar in het algemeen laat hij veel opwinding zien en juist dat zorgt snel voor vlam in de pan. Met een verstandige omgang en niet heel ingewikkelde situaties opzoeken kom je een heel eind, het is gewoon iets om rekening mee te houden. Samenleven met een andere hond (reu) is niet zo’n goed idee, een teefje zou eventueel bespreekbaar zijn.

Zijn looptempo is geen hoog niveau. Dat heeft deels te maken met zijn omvang en deels met zijn bouw. Kees wil graag gezellig wandelen maar 2 uur duintje op en duintje af staat niet op zijn wensenlijstje. Samen met katten is geen goed plan. Hij weet dan wel vaart te maken en niet om gezellig hallo te zeggen als u begrijpt wat we bedoelen. Een poosje alleen thuis is geen probleem. Wel even rustig opbouwen, hij was altijd samen met zijn mam en een nieuwe omgeving is altijd weer een beetje anders maar dat komt wel goed. Nog even terugkomend op zijn omvang, Kees vindt vrijwel alles lekker wat maar enigszins eetbaar is, oppassen dus. Bij het hoofdstukje kinderen kunnen we melden dat deze hond beter in een volwassen omgeving kan wonen. Niet gewend aan kinderen in huis en ook tijdens de gedragstest laat hij signalen zien van spanning. Bezoek ontvangen kan maar op de grens van eigen terrein reageert hij wat pittiger dan op neutraal terrein. Tel daarbij op dat hij onbekende mensen wat spannend vindt (weet u nog) en u begrijpt dat een beetje sturing geen kwaad kan.

Zijn oorontsteking is netjes behandeld met zalf en de dierenarts is helemaal tevreden van onze goede werken. De enige tip is om regelmatig een goede oorreiniger te gebruiken omdat zijn oren wat kronkelig zijn en daar makkelijk vuil en smeer kan verstoppen. Ook hier is voorkomen beter dan genezen. Heeft u een warme mand, een gezellig huishouden waar drukte geen deel van uitmaakt en een beetje begrip en humor voor de ware buldogziel? Kom kennismaken, u bent welkom! We werken op afspraak.