Fendi: gaat voor gezellig, actief baasje (m/v)

 

Ras: Pomsky
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 30-09-2019
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Fendi is een knappe Pomsky, een wat? Een Pomsky 🙂 Kruising tussen een Pomeriaantje en een Husky. Het is een reu met geboortedatum: 30-09-2019. Als je het niet zou weten zou een middenslag keeshond wellicht als eerste in gedachten komen, de maskeraftekening heeft hij van de Husky meegekregen. In het asiel gekomen wegens verdrietige omstandigheden van de eigenaar. Hoewel hij best wel het een en ander gewend is, Fendi heeft zelfs een tijdje in Italië gewoond, was de komst in het asiel best een ervaring op zich. Wow, al die nieuwe mensen en honden en geurtjes… Nu we hem beter hebben leren kennen, de gedragstest is gedaan, denken we genoeg van hem te weten om hem aan u voor te stellen.

Het is een heerlijk actief hondje, zin in de wandeling en ja, hij trekt aan de lijn. Behalve zit zijn de andere basiscommando’s nog onbekend maar hij is slim genoeg om bij te leren als je het maar positief doet. Los van de lijn is hij niet gewend. Met een voorkeur voor een zacht speeltje kan Feni ook heerlijk apporteren, laat keurig los op commando. In de eerste ontmoeting vindt hij het reuze spannend, duikt weg als je hem aan wilt lijnen, zet de spelboog in, niet om te gaan spelen maar als signaal dat hij niet zo goed durft maar toch ook wel nieuwsgierig is. Rustig vertrouwen winnen komt het goed. Ook buiten zijn sommige dingen ineens heel erg eng, op zijn tempo kennis laten maken, geef hem de ondersteuning die hij nodig heeft. Samen kun je de hele wereld aan (oké dat is misschien een beetje overdreven maar u snapt wat we bedoelen).

Katten vindt hij geweldig, om lekker achteraan te rennen. Niet gewend aan een kat in huis. Andere honden vindt hij óf een beetje indrukwekkend wat hij oplost door net te doen of ze er niet zijn, óf hij wil heel graag spelen. Met de juiste combinatie is dat ongetwijfeld een feestje om te zien. Hoewel hij gewend is aan kinderen in huis, lijkt een plaatsing met heel jonge kinderen niet helemaal een goed idee gezien de uitkomst van de gedragstest. Maar een goede verstandige begeleiding is natuurlijk ook heel erg belangrijk.

Bij de eigenaar kon hij best even alleen thuis zijn. Houd er rekening mee dat het in een nieuwe situatie rustig opnieuw opgebouwd moet worden en dat daarbij het tempo van de hond het uitgangspunt is. Fendi wil graag bij zijn mensen zijn, belangrijk om mee te nemen in uw overwegingen. Net als de behoorlijke vachtverzorging. Momenteel is hij richting wintervacht en dat betekent dat het sneeuwt, hondenhaar om precies te zijn. Regelmatig de borstel en kam hanteren is verplicht om klitvorming te voorkomen.

Kunt u dit leuke barreltje positief begeleiden en bent u in staat om dagelijks een aantal uur lekker op pad te gaan samen? Kom kennismaken; u bent welkom! Let op: we werken alleen op afspraak.