Faya: wil graag leren samenwerken

 

Ras: Kruising Staffordshire Terrier
Geslacht: Teef
Geboortedatum: 17-04-14
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Faya is een leuke kruising Staffordshire Terrier, een teefje met geboortedatum: 17-04-2014. In het asiel gekomen in verband met privé omstandigheden van haar baasjes. Opvallend waren wat kalige plekken, vooral op de rug bij de staart. Eerst maar eens een dierenarts consulteren. De jeuk werd onderbroken met medicatie, een goede  vlooienbestrijding werd ingezet en hoera, het is weer een mooi hondenmeisje. Ze heeft geen medicatie meer nodig, het kan wel een aandachtspuntje zijn maar het is op te lossen.

Bent u een liefhebber van katten en heeft u één of meerdere spinnende exemplaren in huis? Dan is Faya geen goede combinatie. Met gedrag als strak fixeren en stevig najagen is een vredelievend samenwonen niet voor de hand liggend. Ze kent een beetje basiscommando’s, zit en af gaan best goed en kom hier ook wel. Hoewel los van de lijn geen goede optie is maar dat heeft meer te maken met haar omgang met soortgenoten. Faya is namelijk niet zo gecharmeerd van andere honden. Bij sommige honden kiest ze voor negeren, in verreweg de meeste gevallen raakt ze heel erg opgewonden en wil ze uitvallen. De eigenaar ontweek dan ook andere honden en dat begrijpen we. Om de dagelijkse wandelingen wat meer ontspannen te geven is het goed mogelijk om Faya aandacht voor de baas aan te leren en dat te belonen, veel leuker dan gedoe met soortgenoten. Dat vergt nog wel wat oefening maar gelukkig wil ze graag samenwerken.

Hoewel het samenwerken een nieuwe ervaring is. Dat was duidelijk te merken met het zoeken waar ze aan mee mocht doen. ‘Oh, mag ik dat zelf ontdekken? Wat leuk. En dit is de bedoeling? Wauw, maar dat kan ik we! ‘Zo heerlijk om een hond tot bloei te zien komen. Nog meer positieve kanten? Ze kan een poosje alleen thuis zijn, wel rustig opbouwen in een nieuwe situatie want eigenlijk is ze het liefst bij haar mensen. Een aandachtspuntje is wellicht de zindelijkheid. Hoe zat het ook al weer en was ze nu loops of niet? De dierenarts stelde een echo buik voor, de baarmoeder zag er prima uit, alleen de blaaswand bleek verdikt. De urine was niet afwijkend. Het is mogelijk dat ze in het verleden een aantal kaar blaasontsteking heeft gehad waardoor de blaaswand verdikt is? Het kan zijn dat Faya wat vaker naar buiten moet, zeker in het begin als alles nog erg spannend is.

Hoewel ze uit een gezin met jonge kinderen komt, is dat niet een heel goede combinatie. In het kader van rust, reinheid en regelmaat is een plaatsing in een gezin met kinderen vanaf 12 jaar bespreekbaar mits er een goede klik is en passende begeleiding. Bent u een positief ingesteld hondenbaasje dat rustig grenzen aan kan geven en op zoek naar een opgewekt levensvriendinnetje op 4 poten? Kom kennismaken; u bent welkom! Let op: we werken alleen op afspraak.