Faya: en nu graag voor altijd!

 

Ras: Kruising Staffordshire Terrier
Geslacht: Teef
Geboortedatum: 17-04-2014
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Faya is een leuke kruising Staffordshire Terrier, een teefje met geboortedatum: 17-04-2014. Misschien komt deze hond u bekend voor, dat klopt. Faya heeft eerder bij ons in het asiel gezeten, is in januari 2021 geplaatst maar helaas retour gekomen. De thuissituatie was zo veranderd dat ze nu moest samenleven met een klein kindje en dat dat geen goed idee was, dat wisten we al. Dat is geen onwil van Faya’s kant maar ze vindt het gewoon erg spannend en gaat dan fixeren en grommen. U begrijpt, totaal niet veilig met een kindje dat het kruipen bijna onder de knie heeft en binnenkort gaat oefenen met leren lopen.

Bent u een liefhebber van katten en heeft u één of meerdere spinnende exemplaren in huis? Dan is Faya geen goede combinatie. Met gedrag als strak fixeren en stevig najagen is een vredelievend samenwonen niet voor de hand liggend. Ze kent een beetje basiscommando’s, ‘zit’ en ‘af’ gaan best goed en ‘kom hier’ ook wel. Hoewel los van de lijn geen goede optie is, dat heeft alles te maken met de omgang met soortgenoten. Bij een aantal honden kiest ze voor negeren (heel knap!), in verreweg de meeste gevallen raakt ze heel erg opgewonden en gaat ze lelijk doen. Als je dat niet verstandig begeleidt neemt het ongewenste gedrag toe en dat is nu precies niet de bedoeling. Ruimte nemen en rustige wandelgebieden kiezen doen wonderen. Daarnaast is het heel goed mogelijk om Faya aandacht voor de baas aan te leren en dat te belonen. Veel leuker dan gedoe met soortgenoten. Nee dat is nog niet perfect, work in progress, gelukkig wil dit hondje best wel samenwerken.

Dat samenwerken is hoogstwaarschijnlijk wel een geheel nieuwe ervaring. Corrigeren werd veelvuldig toegepast waardoor de verhoudingen niet optimaal waren, of beter gezegd enigszins verstoord. Tijdens haar vorige verblijf in het asiel mocht ze meedoen met zoekwerk en je hoorde haar bijna denken: ‘oh, mag ik dat zelf ontdekken? Wat leuk. En dit is de bedoeling? Wauw, maar dat kan ik wel!’ Zo heerlijk om een hond tot bloei te zien komen en wat zou het leuk zijn om een baasje te vinden die daar verder mee wil gaan. (Mag ook een andere leuke activiteit zijn natuurlijk.) Faya vindt het best wel moeilijk om een poosje alleen thuis te zijn. Dat uit zich door deuren open te maken en de deurpost stuk te krabben. Eigenlijk is ze het liefst dichtbij haar mensen. Het is heus wel mogelijk maar heel rustig opbouwen. Faya geeft het tempo aan. Na een onrustige loopsheid was ze (opnieuw) schijnzwanger bij terugkomst in het asiel. In overleg met de dierenarts en om toekomstige problemen zoals baarmoederontsteking uit te sluiten is gekozen voor castratie. Geen standaard behandeling bij honden maar in dit geval medisch een verstandige keus. Ze heeft het voortreffelijk doorstaan, bleek alleen een houdini met het medisch rompertje. De operatiewond is keurig genezen, klaar om de wijde wereld in te gaan.

Even kijken, zijn we nog iets vergeten te vertellen? Over kindjes hebben we het al gehad. Voor alle duidelijkheid: Faya zal niet geplaatst worden in een gezin met kinderen. Ze is op zoek naar een verstandig baasje of bazinnetje waar ze mag laten zien hoeveel leuke kanten ze heeft als je rekening houdt met haar moeilijke puntjes. Bent u een positief ingesteld hondenpersoon, kunt u rustig grenzen aangeven en bent u op zoek naar een opgewekt levensvriendinnetje op 4 poten? Kom kennismaken; u bent welkom! Let op: we werken alleen op afspraak.