Boris: is onbesuisd een goede omschrijving?

 

Ras: Labrador
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 09-08-2012
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Boris is een knappe Labrador reu met geboortedatum: 09-06-2012. Samen met huisgenoot Dino in het asiel gekomen in verband met verdrietige persoonlijke omstandigheden. Beide honden hebben eerst lange tijd in het pension gezeten, en mogen nu op zoek naar een nieuw baasje. Dat wil zeggen, Boris, Dino moet nog even wachten in verband met medisch onderzoek. De honden hoeven niet samen geplaatst te worden. Sterker nog, we denken dat een nieuw baasje voldoende bezig gehouden zal worden door Boris alleen 😉

Aandacht voor de baas, netjes meelopen aan de lijn, iets meer kennis van basiscommando’s dan alleen zit, het is allemaal nog een actiepuntje. Zijn blijde levensinstelling straalt overal bovenuit en enthousiast is hij zonder meer. Aanlijnen is dan ook een uitdaging, uit opwinding wil hij graag iets vasthouden, dat kan de lijn zijn of je hand, of arm. Een bal is een goede vervanging. De keerzijde van al die drukte is serieus trekken aan de lijn onder het motto: ‘daar is het leuk, kom op baas, we gaan voooooruit’. Dol op een voertje met als favoriet de bal. Handleiding: u gooit weg, hij haalt op, repeat. Andere honden geen probleem. Boris is natuurlijk Dino gewend maar ook buiten maakt hij geen probleem van soortgenoten. Hij is meer bezig met andere dingen, dat wel.

Bij katten is het een heel ander verhaal. Daar zien we fixeren en najagen. Geen goed plan voor gezellig samenwonen dus. Maandag 12 oktober is hij mee geweest met speuren onder leiding van Speurhonden Texel. Twee opvallende zaken: er hoeft maar een beetje opwinding te zijn en hij gaat blaffen, veel blaffen behalve als hij aan het werk is, dan is er geen tijd om te blaffen. Het andere is dat hij graag heeft dat de groep bij elkaar is, gedrag dat je eerder zou verwachten bij een herdertype dan een labrador. Gezien zijn drukke gedrag is een gezin met kleine kindjes geen rustgevende match, vanaf een jaar of 12 is bespreekbaar. Mee in de auto is geen probleem, al vond Boris de pootjes aan het stuur ook wel een goed idee. Hij was diep teleurgesteld dat hij vriendelijk en deskundig naar de achterbank werd verwezen, keurig in veiligheidsgordel.

Alleen thuis is een vraag waar we geen antwoord op kunnen geven. Rustig opbouwen in het tempo van Boris, vanzelfsprekend in combinatie met voldoende beweging. 3x Daags een rondje om de kerk is echt te weinig, tenzij de kerk 2 dorpen verderop is (bij wijze van voorbeeld). Een goede hondenschool op positieve basis kan zeker helpen bij het ontwikkelen van iets meer controle. Bent u de actieve doorzetter met humor op zoek naar een uitdaging in het leven? Kom kennismaken; u bent welkom! Let op: we werken alleen op afspraak.