Bodie: opgewekt manneke

 

Ras: X Jack Russell Terrier – Cavalier King Charles Spaniel
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 23-07-2014
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Update 14-07-2020: via via hebben we begrepen dat Bodie het moeilijk vindt om alleen thuis te zijn, iets om rekening mee te houden. Mee met de scootmobiel daarentegen is geen probleem.

Bodie is een kruising Jack Russel Terrier met Cavalier King Charles Spaniel, een reutje met geboortedatum: 23-07-2014. Met recht een mix van stoer en lief en dat is in het kort ook het beeld dat we hebben van hem. Op bijzondere wijze in het asiel gekomen waardoor we de  achtergrondinformatie missen van zijn thuissituatie en vaste leefgewoonten. Gelukkig is het niet zo heel ingewikkeld om hem te doorgronden, als blij relatief ongecompliceerde hondje.

Neem het leven zoals het komt, het lijkt het levensmotto van Bodie. Vanuit zijn paspoortgegevens blijkt hij meerdere baasjes gehad te hebben maar elke dag is een nieuwe kans op gezellig samenzijn. Want vooral dat vindt hij erg gezellig. Samen een balspelletje, je kunt hem niet blijer maken. Maar ook een ontspannen momentje in de zon vindt hij geweldig. Bij het zien van andere honden gaat fier zijn staartje omhoog maar meestal vindt hij het niet de moeite waard om zich heel erg druk te maken en kiest hij voor negeren.

Katten zijn wel de moeite waard, hij gaat dan streng en strak zitten kijken. Toch is hij redelijk goed af te leiden om iets anders te doen dan najagen. Met een verstandige begeleiding en een rustige zelfzekere kat zou samenwonen bespreekbaar zijn hoewel Bodie het ook prima vindt (eigenlijk rustgevender) om zonder poezenbeesten in één huis te wonen. Met zijn opgewekte karakter is mee in de auto vast geen probleem. Voor de omgang met kindjes houden we de grens van 10+ aan, vanzelfsprekend inclusief verstandige begeleiding van ouders of verzorgers.

Een poosje alleen thuis zijn is zo’n onderwerp wat we niet zo goed weten. Bodie is graag met mensen samen maar met een rustige opbouw moet even alleen thuis blijven best haalbaar zijn. Geeft u hem een voor altijd een liefdevol thuis waar hij heerlijk blij én ondeugend én gezellig kan zijn? Kom kennismaken, u bent welkom. We werken alleen op afspraak!