Bobby: leuke knapperd zoekt grote liefde

 

Ras: Kruising Maltezer leeuwtje
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 23-03-2012
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Bobby is een kruising Maltezer leeuwtje, een Boomerhondje. Het is een reutje met geboortedatum: 23-03-2012. Zijn komst in het asiel heeft alles te maken met heel verdrietige persoonlijke omstandigheden. We kenden hem al een beetje van zijn pensionperiode dus helemaal onbekend is Bobby niet voor ons. Nadat duidelijk werd dat hij voor afstand zou komen, duurde het nog even voor we hem mochten voorstellen. Dat had alles te maken met een noodzakelijk  opknapbeurtje.

Bij de dierenarts tijdens het enten werd een hartruis geconstateerd, tijd voor actie. Met 2x daags Vetmedin gaat het eigenlijk heel erg goed, en in een worstje gaat het tabletje moeiteloos naar binnen. Belangrijk dat zijn hartje goed blijft functioneren, zeker omdat Bobby onder narcose moest vanwege zijn gebit. Van een aantal tandjes en kiesjes is afscheid genomen, wat overbleef is fris schoongemaakt. En als finishing touch volgde een bezoekje aan de trimsalon, alle klitjes de deur uit, lekker in korte coupe. Om zijn darmpjes in goede vorm te houden, of beter gezegd het product van zijn darmpjes, krijgt hij ID brokjes.

Het is een gezellig, lief hondje. Helemaal leuk zo’n balletje en warempel, hij komt het zelfs keurig terugbrengen! Loslaten zit nog niet helemaal in het programma maar je mag het balletje heus wel hebben. Kennis van basiscommando’s is niet echt aanwezig. In het zicht van een voertje wil hij best gaan zitten, als je geluk hebt. Het kan ook zijn dat hij gewoon gezellig op zijn achterpootjes gaat staan, ook een leuk trucje toch? Aan de lijn wandelen wil hij een beetje harder dan ons looptempo maar eerlijk is eerlijk, gezien zijn formaat is dat niet echt een groot probleem.

Andere honden zijn geen probleem, natuurlijk wel met de kanttekening dat erg jonge, drukke, overenthousiaste soortgenoten geen goede combinatie zijn. De katten in de kattenkamer worden vakkundig genegeerd, het kattenvoer daarentegen… grijns. Veel achtergrondinformatie hebben we niet. Naar alle waarschijnlijkheid kan Bobby best een paar uurtjes alleen thuis blijven, met een rustige opbouw in de nieuwe situatie. Een belangrijk punt van aandacht is dat Bobby helaas niet zindelijk is. Als hij moet dan moet hij, of dat nu buiten is, of in huis. Dat betekent dat opnieuw de zindelijkheidstraining ter hand genomen moet worden en dat is best iets om over na te denken.

Aan de andere kant, Bobby is zeker de moeite waard dus ziet u mogelijkheden, neem gerust contact met ons op. Kennismaken is alleen op afspraak mogelijk. U bent welkom!