Bo: er valt veel te vertellen

Ras: Kruising Windhond
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 26-09-2016
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Momenteel zijn we in gesprek met een hopelijk een nieuw baasje voor Bo, duimt u mee?

Update 14-01-2020: Bo leert speuren, samen met Speurhonden Texel! In de middag was het echtpaar aan de beurt, Bo en Monti. Eerst even zoeken naar de goede volgorde, Bo met Yvette voorop? Nee, Monti moest eerst even laten zien hoe het ook al weer ging en warempel, daar ging Bo heel dapper een paar spoortjes uitwerken. Het is ook niet dat je zo’n bos kunt afhuren dus er lopen andere mensen, er zijn andere honden om rekening mee te houden, spelende kinderen. Allemaal prikkels waar Bo het best wel moeilijk mee heeft. Gelukkig kan hij samen met zijn 2 grote vriendinnen Yvette en Monti de halve wereld aan. Tussendoor was er ook tijd voor een ontspannen spelletje tussen de bomen.

De tekst mag u zelf bedenken maar deze foto’s zijn te leuk om niet te delen:

 

Update 21 maart 2019: het zonnetje weigerde achter de wolken tevoorschijn te komen, jammer maar we lieten ons niet tegenhouden. Samen met de asielhonden Jax, Bo en Monti naar het strand… we hebben GENOTEN!! Dat Jax los kan, dat wisten we wel maar Monti, en Bo? Bij Bo een riem er aan laten zitten voor het geval hij mocht besluiten om de duinen in te gaan, veiligheid voor alles, maar het ging super.

Wow, wat kan dit trio hard rennen!! en wat ging het verrassend goed samen. Zelfs met de bal ontstond geen ruzie (Bo heeft niets met een bal en Monti vond het ook allemaal wel best). Op de terugweg was de ergste energie er uit en zag je Bo steeds meer richting duinen gaan, sneaky doggy. De eerste keer ging het terugroepen best goed, de tweede keer duurde het duidelijk langer en zag je hem twijfelen: geurtje konijn versus dierverzorger Yvette. Uiteindelijk koos hij voor Yvette maar hebben we hem ook maar even aangelijnd om problemen te voorkomen grijns. Het resultaat? 3 Heel tevreden hondjes en 2 heel blije mensen  Nu nog een baasje…

Update 22-01-2018: we merken dat Bo veel angst heeft voor mannen, waar dat vandaan komt is moeilijk te zeggen, wel een aandachtspuntje bij plaatsing…

Update 02-12-2017: we hebben het gevonden. Bo eet met smaak…. vers vlees! Eerst bijna alle brokken uitgeprobeerd, zonder zacht, met zacht, van het een at hij een beetje, van het ander eigenlijk niet. Dankzij een gulle gever hadden we nog een aantal verpakkingen vers vlees in de vriezer liggen en ja hoor, de bak is in no-time leeg. Iedereen blij 🙂

Update 22-10-2017: zo af en toe is er tijd om te wandelen, deze keer was Bo de happy one. is alles rustig om hem heen, dan gaat het eigenlijk super goed. Alleen met drukte (verkeer, andere mensen, andere honden) is het even moeilijk en schiet hij in de onzekere modus. Vandaar het veiligheidstuig. Gelukkig zijn de medewerkers vertrouwd en deskundig genoeg om hem bij te sturen en vertrouwen te geven maar eigenlijk is het de hoogste tijd voor een eigen verstandig baasje…

Bo is een leuk zwart wit hondje, middelgroot, met geboortedatum: 26-09-2016. Volgens de info zou het een kruising collie moeten zijn maar kruising windhond lijkt meer passend. Inmiddels is hij gecastreerd, Bo bleek cryptorchide te zijn, dat wil zeggen dat 1 balletje keurig was ingedaald maar dat de andere nog in de buikholte zat. Gezien zijn leeftijd was het niet waarschijnlijk dat het spontaan goed zou komen en omdat het medisch geïndiceerd is om het balletje uit de buik te verwijderen om problemen in de toekomst te voorkomen, zijn we zo netjes geweest om dat in orde te maken zodat een nieuwe eigenaar niet gelijk die kosten heeft.

Zijn voorgeschiedenis is opmerkelijk: Bo is als jonge hond meegenomen vanuit Dubai(!), gevonden op straat. Een hond met een verhaal, al is het net aan wie u het vraagt. Bij mensen die hij dagelijks ziet, kent en vertrouwt is het een blij hondje, speels en spontaan. Bij andere mensen die niet tot zijn inner circle behoren zien we angstig gedrag en ontwijken (vlucht). Reden van herplaatsing was de grote stress in de omgang met kinderen; Bo zal dan ook niet in een gezin met kinderen geplaatst worden.

Naar andere honden laat hij een licht wisselend beeld zien, meestal de uitnodiging om te spelen, een feestje om te zien. Wow, wat gaat dat hard, sjezen! Zijn kennis van basiscommando’s is nog een beetje klein, hij kan keurig zit, maar af en kom hier lijken onbekend. Katten vindt hij niet echt geschikte huisgenoten, zeker als ze gaan bewegen is de neiging om na te jagen duidelijk aanwezig. Een poosje alleen thuis is best nog een beetje moeilijk, even boodschappen doen is haalbaar met een rustige opbouw, niet te veel, te snel willen. Niet onlogisch voor zo’n jonge hond. Pluspunt: mee in de auto? Graag.

Bo is op zoek naar een actief baasje in de zin van wandelen met kennis van lichaamstaal en stress signalen, en in bezit van geduld en liefde om hem de juiste sturing te geven naar een meer ontspannen levenshouding. Een stabiele andere hond in huis zou heel goed kunnen helpen in deze. U ziet de uitdaging? Kom kennismaken, graag op afspraak, u bent welkom!