Binky: mini hondje zoekt lief verstandig baasje

 

Ras: X Chihuahua – Pinchser
Geslacht: Teefje
Geboortedatum: 05-02-2015
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Update 01-11-2020: sinds enige tijd eet Binky gewone brokjes dus geen dieetvoeding meer. Wel aangepast aan ras en formaat nl. Royal Canin Chihuahua. Dat lijkt misschien overdreven maar deze kleinere honden hebben in verhouding een groter energieverbruik. Vanwege de beperkte hoeveelheden is het belangrijk dat er voldoende voedingsstoffen worden opgenomen. Ze vindt het lekker en ze heeft goede ontlasting.

Binky is een leuke kruising Chihuahua – Pinscher, een teefje gecastreerd met geboortedatum: 05-02-2015. Ze is in het asiel gekomen wegens een onprettige ontmoeting met een klein buurkindje (ze heeft gebeten), moeilijk te combineren in een gezin met kinderen.

Nee het is geen stoer hondje. Integendeel, de eerste kennismaking is juist heel erg spannend. Ze is nieuwsgierig genoeg om te komen snuffelen maar ze vindt het ook spannend wat zich uit in terugdeinzen, grommen en/of blaffen. Neem je die signalen niet serieus, dan zou ze ook een hapje durven uitdelen. Aan de andere kant, als je de tijd neemt om rustig kennis te maken, zit ze al snel op schoot want knuffelen vindt ze geweldig! Om vervolgens vanaf schoot geen contact met andere mensen toe te  staan. Tja, je zult maar een klein handleidinkje hebben. Is het ijs eenmaal gebroken en zit het riempje veilig vast, gaat het staartje fier omhoog en trekt ze opgewekt vooruit. Mini muis on the run.

De omgang met andere mensen vergt dus een beetje aandacht, niet in de zin van corrigeren, wel een verstandige omgang en kennismaken op eigen tempo waarbij veiligheid voorop staat. Hoewel we echt geloven dat ze voor eigen kinderen lief was, heeft het ongetwijfeld ook stress gegeven en zijn vriendjes en vriendinnetjes over de vloer zacht gezegd een uitdaging. Dus nee, we gaan Binky niet in een gezin met kinderen plaatsen, een volwassen omgeving is gewoon verstandiger.

Grote kennis van basiscommando’s is niet aanwezig, ze kan wel zitten op verzoek. Samenwonen met katten is geen probleem, ze is het gewend en vond het eigenlijk heel gezellig, wilde zelfs spelen. Soortgenoten vindt ze heel erg spannend. Soms zet ze negeren als tactiek in maar uitvalgedrag is ook een strategie. Gewoon lekker samen met het baasje op stap. Een poosje alleen thuis is geen probleem. Natuurlijk wel eerst wennen en rustig opbouwen. Je zou het misschien niet verwachten maar eigenlijk deed ze het heel erg leuk met zoekwerk. Spelen met een balletje of een ander speeltje heeft ze nog niet de knie, Binky is meer een knuffeltypje.

Voor een goede darmwerking krijgt ze licht verteerbare brokjes (Intestinal van Specific). Dat voorkomt niet dat ze haar ontlasting laat gaan zoals het komt. Eigenlijk is dat niet helemaal juist gezegd, het lijkt niet onder controle te staan, het gebeurt gewoon. Plassen gaat wel keurig buiten met voldoende uitlaten. De dierenarts kon geen medische oorzaak vinden. Het klinkt misschien niet aardig maar het is een feit dat Binky een beetje te zwaar is. Het zou beter voor haar gezondheid zijn om af te vallen. In het asiel hebben we al een beginnetje gemaakt, we  hopen dat een nieuw baasje doorgaat op de goede weg.

Kunt u dit hondje de rust en geborgenheid bieden om samen het avontuur aan te gaan dat leven heet? Binky is er klaar voor. Kom kennismaken; u bent welkom. Let op: we werken alleen op afspraak.