Barlow: lief voor wie hij kent

 

Ras: Amerikaanse Bully
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 16-04-2019
Gecastreerd nee
Kan met andere dieren: nee

Bijzonderheden:

Barlow is een knappe Amerikaanse Bully, een reu met geboortedatum: 16-04-2019. Eigenlijk moet zijn leven nog beginnen en toch is er al een heel verhaal te vertellen. Ons advies? Ga er maar even voor zitten, dan gaan we u alles vertellen wat van hem bekend is. Geboren bij een betrokken fokker. Bij zijn eerste eigenaar ging het niet goed en de fokker heeft de hond teruggehaald. Maar ja, zomaar in je eigen roedel toevoegen was geen optie en er werd een opvanggezin gevonden. Vandaar is de hond geplaatst bij aardige mensen. Alleen bleek al snel dat veel meer begeleiding nodig had dan vooraf gerealiseerd. Langzaam kwamen wij in beeld…

Een probleem is zelden simpel. Door alle veranderingen, een stukje genetische aanleg en niet altijd voldoende begeleiding en sturing is er werk aan de winkel. Barlow en soortgenoten is namelijk geen goede combinatie, voor het uitlaten moet de muilkorf om. Echt heel leuk vindt hij het niet maar we proberen het zo leuk mogelijk te maken. Er zijn geen ernstige incidenten geweest en dat willen we graag zou houden, veiligheid gaat voor. Behalve naar andere honden zien we hem ook fixeren en uitvallen naar katten en watervogels. Konijnen hebben we niet uitgeprobeerd, we schatten in dat het niet veilig is.

Vlak voor zijn komst in het asiel dacht Barlow dat het verstandig was om een deurtje mee te nemen, iets te enthousiast de bocht door. Hij bleek helaas zijn kruisband gescheurd te hebben en is door ons geopereerd in het Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam. Met een lange revalidatieperiode kreeg hij bij de laatste controle groen licht voor plaatsing, hoera. Financieel gezien is het inmiddels een gouden hondje. In principe is Barlow weer normaal belastbaar, we zijn best trots op het resultaat.

Ondanks zijn stoere uiterlijk is het geen zelfverzekerd hondje. In de ontmoeting met andere mensen zie je duidelijk spanning en dat kan variëren van wat afwachtend strak kijken of ook gromblaffen, dit laatste voornamelijk naar mannen. Ook buiten is zijn aandacht vooral bij alles wat hem passeert, aan de overkant loopt, verderop beweegt. Voor eigen mensen is hij heel gezellig, knuffelig en lief. Letterlijk word je overstelpt met liefde en dat kan best wat hard overkomen. Het is ook lastig als je een hoog energieke jonge hond bent, doseren is een aandachtspuntje. Teveel opwinding zorgt er voor dat hij minder goed bereikbaar is. Op tijd terugschakelen naar rust is dan ook belangrijk. Vanzelfsprekend in evenwicht met actie om zijn energie kwijt te raken. Ook hier is  verstandig beleid noodzakelijk.

Vanwege die snelle opwinding, gespannen houding en minder positieve ervaringen wordt Barlow niet geplaatst in een gezin met kinderen. Een poosje alleen thuis blijven is geen probleem. Hij is super blij als je weer thuis komt, of je nu kort bent weg geweest of voor een langere periode. Mee in de auto vond hij eerst wat spannend, met alle ritjes naar Amsterdam is hij meer gewend geraakt. Wel in de bench. Wat kan hij prachtig zitten op commando, oké ook voor een voertje. Aan de lange lijn komt hij redelijk netjes terug tenzij hij ergens op fixeert, dan is het lastiger om zijn aandacht te vangen. Zijn looptempo ligt op standje stevig doorlopen. Een balletje apporteren vindt hij best leuk, loslaten of ruilen voor een voertje is geen probleem. Geen voorbaknijd.

Korte samenvatting: voor Barlow zijn we op zoek naar een ervaren verstandige eigenaar die het geen probleem vindt om te werken aan gedrag en zich houdt aan muilkorf buitenshuis. Niet altijd even makkelijk maar de knapperd is zeker de moeite waard. Heeft u belangstelling, wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op! Let op: we werken alleen op afspraak.