Pluis en Pica: een liefdevol setje

Ras: Konijn
Geslacht: Voedster (vrouwelijk dier) en Ram (mannelijk dier)
Geboortedatum: onbekend en 01-05-2017
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja, moeten samen geplaatst worden

Bijzonderheden:

Pluis is een leuk, langharig! hangoorkonijn met kleurtjes als crème-wit, beetje bruin en een beetje zwart. Het is een voedster (vrouwtje), gecastreerd. De leeftijd is niet bekend, ze komt bij ons vandaan en is de eerste keer als zwerf in het asiel gekomen. Bij konijnen is leeftijd schatten helaas niet mogelijk. Bij haar baasje heeft ze een vriendje gekregen, Pica:

een kleiner formaatje dan Pluis, ook een hangoorkonijn, een gecastreerd rammetje (mannetje), zo ongeveer dezelfde kleuren met geboortedatum: 01-05-2017. Zijn leeftijd is bekend omdat hij als jong konijntje in huis is gekomen. Reden van afstand: veranderde privé omstandigheden plus de hoeveelheid vachtverzorging van Pluis. In principe moet ze elke dag gekamd worden, best een opgaaf. Om die reden heeft ze in het asiel een iets kortere zomercoup gekregen, minder mooi maar hopelijk wel praktisch. De vacht klit erg snel…

Bij de eigenaar zijn ze een leven in huis gewend. In het asiel hebben we een geïsoleerde schuur als konijnen-onderkomen. Pica is een beetje minder vrijmoedig dan Pluis, verder geldt zo ongeveer hetzelfde verhaal voor beide konijnen. De omgang met kinderen en honden is bekend en gaat goed, katten is niet bekend.

Pica en Pluis zijn op zoek naar een zorgzaam baasje met kam- of kapperstalent, voldoende ruimte voor malle konijnensprongen en vanzelfsprekend een goede verzorging. U bent verliefd? Kom kennismaken; u bent welkom!