Nijntje en Pompie: vrienden voor het leven!

 

Ras: Konijnen
Geslacht: Voedster en Ram
Geboortedatum: 01-04-2018
Gecastreerd: ja Pompie
Kan met andere dieren: worden samen geplaatst

Bijzonderheden:

Nijntje en Pompie, broer en zus in bruin witte Hollander-look met geboortedatum: 01-04-2018. Best een beetje sneu, de dieren zijn in goed vertrouwen als 2 zusjes gekocht totdat kleine konijntjes geboren werden, niet levensvatbaar, toen werd duidelijk dat het een voedster en een rammetje was… Al met al een schokkende ervaring en het vervolg van dieren tijdelijk apart houden en Pompie laten castreren was vanwege de beperkte ruimte problematisch waardoor gekozen is voor afstand. U begrijpt, wij hebben het manneke laten castreren en keurig 4 weken gewacht zodat de hormonen weg zijn en hoera, het is weer een gelukkig setje!!

Heel grappig, min of meer tegen de regels van de natuur in (het komt vaker voor maar in de regel is het mannelijke dier groter dan het vrouwtje), in dit geval is de vrouw net een beetje groter dan de man. Het is gelijk een handig hulpmiddel om te weten wie Nijntje is en wie Pompie. Ze leefden buiten, in het asiel worden de konijnen gehuisvest in een geïsoleerde schuur. Het zijn gezellige dieren, zeker nu ze meer ruimte tot hun beschikking hebben en niet meer alleen zijn. Tijdens de weken van solitair leven was Pompie een beetje minder zonnig, dat gaat nu vele malen beter. De eetlust is prima, gezond konijnenvoer met voldoende groente voor de vitamientjes, hooi voor een goede spijsvertering en zo af en toe een heerlijk wilgentakje om te knagen.

Qua formaat zijn ze te omschrijven als een forse middelmaat. Het moge duidelijk zijn, ze hebben ruimte nodig. Heerlijk om te rennen, malle sprongetjes te maken of samen tegen elkaar aan van het zonnetje te genieten. Ze komen nieuwsgierig kennismaken, zien of er nog een lekker hapje in de aanbieding is en zouden het leven van happy rabbits graag voortzetten bij een lief, zorgzaam baasje (of baasjes). Bent u verliefd geworden? Kom kennismaken; u bent welkom!