Zack: een knappe jongeman

 

Ras: Konijn
Geslacht: Ram (mannelijk dier)
Geboortedatum: 22-04-2018
Gecastreerd: zie info
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Zack is een leuk zwart wit konijntje, nu zo ongeveer middelgroot (de foto is van een paar weken geleden). Het is een rammetje met geboortedatum: 22-04-2018. In het Dijkgatsbos werd een aantal maanden geleden een grote groep konijnen aangetroffen, enkele dieren waren volwassen, de rest was overduidelijk nog jong.  Ontzettend triest want konijnen kunnen helemaal niet overleven in de vrije natuur, om over het risico van vossen nog maar te zwijgen. Dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers is het gelukt om alle dieren tijdig te vangen en zo is Zack in opvang gekomen.

Waarom is niet eenduidig te zeggen of hij nu wel of niet gecastreerd is? Dat komt omdat Zack in dat opzicht een beetje bijzonder is. Een poosje geleden was hij oud genoeg en is hij bij de dierenarts geweest voor castratie. Alleen was maar 1 balletje aanwezig – die is dan ook verwijderd – maar links zit ergens verstopt in de lies. Ondanks uitvoerig zoeken is het niet gelukt en is Zack in principe dus nog vruchtbaar. We hebben de vraag gesteld of een nieuwe poging zinvol zou zijn maar helaas, daar lijkt het niet op. Hij kan wel geplaatst worden, alleen met een gecastreerde voedster. Castratie bij voedsters kan veel gezondheidsproblemen schelen, alleen wordt het minder vaak toegepast. Ook omdat het voor vrouwelijke dieren best wel een operatie is. Speld in de hooiberg of niet, het moet goed komen met dat liefdevolle thuis, Zack verdient het!

Even rustig kennismaken en hij vindt het heerlijk om geaaid te worden. Oppakken is even spannend, geldt voor veel konijnen maar ook dat laat hij zonder grote moeite toe. Prima eetlust en helemaal toe aan een beetje meer bewegingsruimte. Verliefd geworden op de knapperd? Kom kennismaken; u bent welkom!