Ziggy: vergelijkbaar knap als Zack

 

Ras: Konijn
Geslacht: Ram (mannelijk dier)
Geboortedatum: 22-04-2018
Gecastreerd: JA!
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Update 06-06-2019: eindelijk, na diverse pogingen (en nee, we overdrijven niet) is het gelukt om hem volledig te castreren. Het klinkt raar maar heel lang was er een balletje zoek, onvindbaar, ongetwijfeld ergens in de buikholte verstopt. Negeren was geen optie want zijn hormonen waren duidelijk aanwezig en hij zou niet veilig bij een vrouwtje kunnen. Nu is het dan zover. Heeft u leuke date voor hem? Maak een afspraak en kom kennismaken; Ziggy is er helemaal klaar voor.

Ziggy is een lief zwart wit konijntje, nu zo ongeveer middelgroot (de foto is van een paar weken geleden). Het is een rammetje met geboortedatum: 22-04-2018. In het Dijkgatsbos werd een aantal maanden geleden een grote groep konijnen aangetroffen, enkele dieren waren volwassen, de rest was overduidelijk nog jong.  Ontzettend triest want konijnen kunnen helemaal niet overleven in de vrije natuur, om over het risico van vossen nog maar te zwijgen. Dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers is het gelukt om alle dieren tijdig te vangen en zo is Ziggy in opvang gekomen.

Waarom is niet eenduidig te zeggen of hij nu wel of niet gecastreerd is? Dat komt omdat Ziggy, net als Zack, in dat opzicht een beetje bijzonder is. Een poosje geleden was hij oud genoeg en is hij bij de dierenarts geweest voor castratie. Alleen waren er geen balletjes aanwezig, waarschijnlijk verstopt in de liezen. Ondanks uitvoerig zoeken is het niet gelukt om het te vinden en is Ziggy in principe dus nog vruchtbaar. We hebben de vraag gesteld of een nieuwe poging zinvol zou zijn maar helaas, daar lijkt het niet op. Hij kan wel geplaatst worden, alleen met een gecastreerde voedster. Castratie bij voedsters kan veel gezondheidsproblemen schelen, alleen wordt het minder vaak toegepast. Ook omdat het voor vrouwelijke dieren best wel een operatie is. Speld in de hooiberg of niet, het moet goed komen met dat liefdevolle thuis, Ziggy verdient het!

Ziggy wil graag even kijken wie u bent en al snel geeft hij aan het erg prettig te vinden om geaaid te worden. Oppakken is even spannend, geldt voor veel konijnen maar ook dat laat hij zonder grote moeite toe. Prima eetlust en helemaal toe aan een beetje meer bewegingsruimte. U heeft voldoende ruimte en goede verzorging? Kom kennismaken; u bent welkom!