Uiltje: hoe verzin je het?!

 

Ras: Konijn
Geslacht: Voedster (vrouwelijk dier)
Geboortedatum: onbekend
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Uiltje is een mooi wildkleur konijntje. Met wit staat er op het kaartje, maar waar zit nu precies dat wit horen wij u denken. Om precies te zijn, ze heeft een wit voorpootje, keurig buiten beeld op de foto. Het is een voedster, als zwerf binnen gekomen, de leeftijd is niet bekend. Vrouwelijke konijnen blijven naast de verplichte 14 dagen iets langer in opvang, namelijk 35 dagen om een ongeplande zwangerschap bij de nieuwe eigenaar te voorkomen. Inmiddels heeft ze alle termijnen achter de rug en mag ze geplaatst worden.

Uiltje, best een bijzondere naam voor een konijn. In dit geval is het een verwijzing naar de plek waar ze is gevonden. Het is een vriendelijk konijn, zeker niet haantje de voorste, eerder een beetje voorzichtig, afwachtend. Ze heeft een beetje tijd nodig om vertrouwd te zijn en zich veilig te voelen. Vanzelfsprekend graag een plaatsing bij een soortgenootje, match-making in het asiel is mogelijk op afspraak.

Konijnen hebben ruimte nodig om gelukkig te zijn, in het algemeen zijn de standaardverblijven uit de dierenwinkel te klein. Voor malle konijnensprongen en sprintjes is bewegingsruimte noodzakelijk. Met dit alles ook graag een goede verzorging, niet alleen voor nu maar voor de komende jaren.  Voor meer informatie over de verzorging van deze leuke huisdieren zie https://www.licg.nl/media/3644/konijn_bijsluiter6_46t.pdf.

Helemaal verliefd? Kom kennismaken; u bent welkom!