Thor: vriendelijke ‘god van de donder’

 

Ras: Konijn
Geslacht: Ram (mannelijk dier)
Geboortedatum: niet bekend
Gecastreerd: ja zie update
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Update 06-02-2019: Thor is op 14 januari 2019 gecastreerd en kan vanaf 11 februari a.s. veilig gaan daten met een leuke voedster. Voor het maken van de juiste match, neem contact met ons op voor een afspraak!

Thor is een prachtig blauwgrijs hangoor konijn, middelgroot (of middelklein). Het is een ram, een mannetje, zijn geboortedatum is niet bekend. Eigenlijk begrijpen we het niet, hij is als zwerf in het asiel gekomen, duidelijk mensenhanden gewend en vriendelijk in de omgang. En toch kwam geen baasje zich melden?! Het zij zo, het is inmiddels tijd om naar de toekomst te kijken, Thor zoekt een nieuw thuis!

Van zijn voorgeschiedenis is niets bekend, net zo min als zijn leeftijd. Dat is bij konijnen vrijwel niet te schatten. Natuurlijk is het verschil te zien tussen een heel jong konijntje of een senior dier maar alles wat er tussen zit is moeilijk te zeggen. Soms lastig maar het is niet anders. Thor komt nieuwsgierig even snuffelen, er zou een lekker hapje te halen kunnen zijn? Een gezellig kriebeltje is prima, oppakken vindt hij een beetje spannend maar staat het zonder morren toe.

Wat zou het mooi zijn als hij in de toekomst mag gaan samenwonen met een lief konijnenvriendinnetje. Vanzelfsprekend moet er dan wel nog iets aan geboortebeperking worden gedaan, voortplanting is niet toegestaan, sorry Thor. Behalve sociaal contact is voldoende bewegingsruimte ook een belangrijke voorwaarde voor konijnengeluk, evenals een goede verzorging.

Enthousiast geworden? Kom kennismaken; u bent welkom!