Tender en Celine: vrienden voor het leven

Ras: Konijn
Geslacht: Ram en Voedster
Geboortedatum: 01-08-2014 en 01-02-2015
Gecastreerd: ja (Tender)
Kan met andere dieren: ja, met Celine

Bijzonderheden:

 

Update 27-12-2017: Tender en Celine zijn een setje!

Update 21-11-2017: Tender is gecastreerd.

Tender is een roodoog Pooltje, een dwergkonijntje, van het mannelijk geslacht en met geboortedatum: 01-08-2014. (Door de tatoeages konden we de geboortedatums achterhalen.) Samen met 4 soortgenoten in het asiel gekomen wegens verdrietige omstandigheden van de eigenaar. Inmiddels zijn ze alle 5 langs de pedicure geweest zodat de nageltjes weer keurig van de juiste lengte zijn voorzien.

Celine is eveneens een roodoog Pooltje, van het vrouwelijk geslacht, geboortedatum: 01-02-2015.

We laten Tender even aan het woord: “Poeh, dat was best een beetje wennen. Vanuit de vertrouwde omgeving naar opvang in het asiel. Best lieve dames hoor en niets op de verzorging aan te merken maar wat kunnen die honden hier blaffen! Inmiddels heb ik geleerd dat veiligheid hoog in het vaandel staat, dus die blaffers blijven netjes uit onze buurt, een hele opluchting. Fijn om de pootjes te strekken, en hooi van prima kwaliteit. Geregeld komt er even iemand kijken, een knuffeltje geven of een lekker voertje. Dat knuffeltje voelt nog een beetje onwennig, komt wel goed als u mij een beetje de ruimte geeft.”

Hier is Celina: “Eindelijk hebben ze de boodschap begrepen, veel gezelliger met Tender samen. Er was iets met afwachten of ik niet zwanger was (wist ik wel maar kon dat niet duidelijk maken) en wachten tot Tender niet meer vruchtbaar was. Pfff, ingewikkeld hoor. Ach, ik ken Tender wel, we komen tenslotte allemaal uit 1 huis. Blij met zijn gezelschap, u begrijpt, ik ga niet meer alleen wonen!”

Helemaal verliefd? Kom kennismaken; u bent welkom!