Storm: is klaar voor een rimpelloze toekomst

 

Ras: Konijn
Geslacht: Ram (mannelijk dier)
Geboortedatum: 05-12-2018
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Storm, een prachtig zwart konijntje, en Star waren de eerste 2 jonge konijntjes die we binnenkregen voor afstand. Geslacht bepalen, het blijft lastig als ze nog heel jong zijn en dat is precies wat de eigenaar is overkomen (nee, die konijntjes kwamen niet bij ons vandaan!): 3 konijntjes aangeschaft, 3 voedsters zo was beloofd. U voelt het al aankomen, 1 van de 3 bleek een mannetje te zijn aangezien er ineens jonge konijntjes waren. Helaas was het andere vrouwtje inmiddels ook gedekt en zo werd er weer een nestje geboren. Het mannetje bij de dierenarts laten castreren maar meneer was niet voor één gat te vangen, is ontsnapt uit zijn aparte verblijf en wist nog net op het randje het eerste vrouwtje opnieuw te dekken, zucht. In totaal kregen we 11 konijnen extra in opvang.

Omdat Storm en Star (voedster) tot voor kort nog samenwoonden en het misschien wat ver gezocht is maar technisch zou kunnen, moet Star nog even wachten, 35 dagen om precies te zijn zodat we zeker weten dat een nieuwe eigenaar niet voor verrassingen komt te staan. Storm is een rammetje dus veilig te plaatsen. Het is een lief manneke, aan mensen gewend. In het asiel vinden de konijntjes de geluiden van de honden, veel honden, dichtbij altijd erg spannend en is Storm dus iets voorzichtiger in de omgang. Geniet oprecht van aandacht en knuffeltjes. Wordt naar alle waarschijnlijkheid een middelgroot konijn…

Konijnen zijn sociale dieren en horen gezellig samen te leven. 2 Mannetjes samen is geen succes, de komende maanden gaat het vast nog wel goed, daarna beginnen de hormonen een rol te spelen en zullen ze gaan vechten. Niet doen dus. Bij een combinatie van mannetje-vrouwtje moet het mannetje bijtijds gecastreerd worden. Let wel, konijnen kunnen al vruchtbaar zijn vanaf 3-5 maanden leeftijd, castratie kan pas met ongeveer 6 maanden (overleg met uw dierenarts), u zult de konijnen dus een tijdje apart van elkaar moeten huisvesten.

Voor meer informatie over goede huisvesting en verzorging: https://www.licg.nl/media/3644/konijn_bijsluiter6_46t.pdf

Kom kennismaken; u bent welkom!