Pim: een leven lang leren

Ras: Konijn
Geslacht: Ram (mannelijk dier)
Geboortedatum: 04-10-2017
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Update: op 8 maart 2018 is Pim gecastreerd…

Pim is een knap roodbruin hangoorkonijntje, wordt waarschijnlijk middelgroot. Het is een rammetje met geboortedatum: 04-10-2017. Wat doet zo’n moppie in het asiel hoor ik u denken? Gaan we u uitleggen, het was een verdrietige beslissing, ook voor de eigenaar. Het diertje komt bij een fokker vandaan en is daar waarschijnlijk niet echt in contact geweest met kleine kindjes. In zijn nieuwe thuis waren 2 kindjes, met de een ging het eigenlijk best goed. Alleen is Pim behoorlijk geschrokken en heeft een negatieve reactie gegeven naar het kleinste kindje. Ondanks alle pogingen was het duidelijk, dit ging geen grote liefde worden.

Het was de bedoeling om hem te laten castreren als hij oud genoeg was en een vriendinnetje voor hem te zoeken, iets dat natuurlijk heel gezellig is en ook een voorwaarde voor konijnenhappinez. Pim vindt alles wat hij niet gewend is een beetje spannend, geef hem rustig de tijd om te wennen en zijn nieuwsgierigheid overwint. Eenmaal vertrouwd is hij namelijk enthousiast en gaat hij graag op ontdekkingstocht. Hij is gewend aan een leven binnenshuis, naar buiten is zeker mogelijk, alleen pas met een beetje warmere temperaturen, nu is het nog te koud. Zo af en toe kreeg hij een een fuithapje, voor de rest gezonde biksbrokjes en ruim voldoende hooi.

Heeft u voldoende ruimte, ook voor zijn toekomstige vriendinnetje en ziet u het helemaal zitten? Kom kennismaken; u bent welkom!