Perry en Phineas: uitzonderingen bevestigen de regels

 

Ras: Konijnen
Geslacht: Ram
Geboortedatum: 04-02-2017 en 15-02-2017
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: samen plaatsen

Bijzonderheden:

Perry is een prachtig chocoladebruin konijn met frivole lange plukjes haar, het is een gecastreerd rammetje met geboortedatum: 04-02-2017. Phineas is een knap crème grijs hangoorkonijn, ook een rammetje met geboortedatum: 15-02-2017. U hoort het ons regelmatig zeggen: 2 mannelijke konijnen bij elkaar, niet doen, het is het recept voor ruzie. Maar zo zie je maar, uitzonderingen bevestigen de regels. Wel is het zo dat de konijntjes jong zijn gevonden, vroeg zijn  gecastreerd, echt voldoende ruimte hadden én er geen voedster in de buurt was. En dus leven Perry en Phineas vreedzaam samen, ze zoeken dus ook samen een nieuw thuis. Met bovengenoemde voorwaarden: voldoende ruimte en geen aantrekkelijke voedster in de buurt.

De eigenaar heeft ze 2 jaar een lief thuis geboden maar kon helaas wegens veranderde omstandigheden niet langer voor de dieren zorgen. Een verdrietige beslissing. In het asiel vinden ze alles nog erg spannend, heel voorzichtig laten ze aaien een beetje toe (Phineas). Het is ook dat Perry en Phineas knuffelen en dergelijke niet echt gewend zijn. In feite zijn het geweldige konijnen, om naar te kijken, niet echt geschikt voor kleine kinderhandjes. Niet omdat ze onaardig reageren, nee, ze kiezen meer voor verstoppen en komen weer tevoorschijn als het ‘gevaar’ geweken is.

Phineas is in het contact met mensen die meest dappere, Perry is meer terughoudend. Samen zijn ze super gezellig, de heren doen ook aan persoonlijke verzorging bij elkaar, zo schattig. Ze zijn een buitenleven gewend en eten Care+ van Beahpar plus elke dag een stukje sla, wortel of andijvie, voldoende hooi en fris water. O ja, ze genieten ook erg van een wilgentakje hier en daar.

Gunt u ze een leven in zorgzame vrijheid en vindt u niets leuker dan de aanblik van een paar gelukkige konijnen? Kom kennismaken; u bent welkom!