Pamela: zoekt haar second chance

 

Ras: Konijn
Geslacht: Voedster (vrouwelijk dier)
Geboortedatum: niet bekend
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Pamela is een prachtig grijs-beige konijntje, een voedster (vrouwtje). Haar leeftijd is niet bekend. Bijzonder, ze is 2 dagen later op dezelfde plek gevonden als konijntje Kiko (is geplaatst) waardoor je haast gaat denken dat er opzet in het spel… In ieder geval heeft zich nooit een baasje gemeld. Hoewel het niet de tijd van het jaar is waar konijnen aan voortplanting denken, dat komt in het vroege voorjaar weer, hebben we voor alle zekerheid wel een extra termijn in acht genomen. 35 Dagen om precies te zijn, de gemiddelde draagtijd van een konijn, om ongewenste verrassingen te voorkomen voor de nieuwe eigenaar. Ze mag dus nu veilig verhuizen.

Het is een vriendelijk dier, nieuwsgierig, beetje voorzichtig in de eerste kennismaking maar al snel komt ze gezellig snuffelen. Oppakken staat ze toe. Het is zelden een hobby van een konijn want als prooidier komt nu juist het gevaar van boven. Het is beter om aan te leren om zelf te komen maar natuurlijk is het zo af en toe onvermijdelijk.

Wat zou het leuk zijn als ze mag samenwonen met een knappe gecastreerde konijnenman. Konijnen zijn immers sociale dieren, wij mensen kunnen nooit helemaal het gezelschap van een ander konijn vervangen hoeveel tijd je ook besteedt aan het dier. U kunt een date afspreken in het asiel, gaan we zien of love letters geschreven worden. Pamela’s eisen qua woninginrichting zijn standaard zoals voor elk konijn, voldoende ruimte voor malle sprongen, droog en warm inclusief goede verzorging. U bent enthousiast geworden? Kom kennismaken; u bent welkom!